Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: Šķēle grib runāt ar Vienotību, Āboltiņa pārsteigta

Lai arī sociologs Aigars Freimanis Tautas partijas līdera Andra Šķēles (PLL) paziņojumu par Zaļo un Zemnieku savienību un apvienību _Vienotība _kā tuvākajiem sabiedrotajiem pēc vēlēšanām vērtē kā «normālu ziņu saviem vēlētājiem», _Vienotības _līdere Solvita Āboltiņa par to ir mazliet pārsteigta, ziņo Diena.

TP priekšsēdis A. Šķēle, kurš ir apvienības Par labu Latviju! saraksta līderis Zemgalē, otrdien intervijā laikrakstam Neatkarīgā teicis, ka Zaļo un Zemnieku savienību un Vienotību viņš redz kā pirmos sarunu partnerus jebkurā variantā, bet sadarbību ar Saskaņas centru pieļauj tikai «politiskā strupceļa variantā».

Vienotībā pārstāvētā Jaunā laika līderi Solvitu Āboltiņu A. Šķēles vēstījums mazliet pārsteidzis «pēc klajas nevēlēšanās strādāt kopā ar Vienotību šajā valdībā». Turklāt Kuldīgā politiķe uzzinājusi, ka vietējā presē A. Šķēles vietnieks Edgars Zalāns ir teicis pavisam ko citu - ka ar Vienotību «vairs šo zupu negribot kopā vārīt».

Lūgts komentēt teikto intervijā, A. Šķēle Dienai sacīja, ka tā esot bijusi tikai atbilde uz sarunā izteikto jautājumu, bet viņš vienmēr esot bijis par to, ka valdība jāveido ideoloģiski radniecīgiem politiskiem spēkiem. Uz vaicāto, kas ļauj cerēt, ka šādā koalīcijā partijas spēs saprasties, A. Šķēle teica, ka ļoti daudz ko noteiks Saeimā ievēlētās personālijas - ar viņu mēģinot uzturēt kontaktus Vienotības cilvēki no dažādām partijām, kas šādu sadarbību vēloties, bet viņu vārdus TP priekšsēdis atklāt nevarot. Par attiecībām ar Saskaņas centru, ar kuru jau šajā Saeimā PLL frakcijām izveidojusies laba sadarbība, TP līderis bija nerunīgāks - viņš esot dzirdējis, ka Vienotība jau ar SC esot vienojusies par koalīciju.

Tomēr JL līdere S.Āboltiņa laikrakstam uzsvērusi, ka nekādas vienošanās pirms vēlēšanām neesot slēgtas. Vienotība vēlas turpināt sadarbību ar tagadējiem partneriem ZZS un VL-TB/LNNK.

Vairāk lasiet trešdienas laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas