Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LAKRA kategoriski pret Bordāna virzīšanu tieslietu ministra amatam

Latvijas Kredītņēmēju Apvienība (LAKRA) kategoriski iebilst pret Jāņa Bordāna virzīšanu tieslietu ministra amatam, jo uzskata, ka iespējama skandināvu banku interešu pārstāvniecība un ietekme valdībā viņa līdzšinējās darbības dēļ, portālu Diena.lv informēja LAKRA valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko.

"No valstisko interešu viedokļa raugoties, ir nepieņemama tik liela skandināvu banku interešu pārstāvniecība un ietekme valdībā – ar skandināvu bankām ir saistīts esošais finanšu ministra amata kandidāts Andris Vilks (SEB), topošās valdības ekanomikas ministra amata kandidāts Daniels Pavļuts (Swedbank) un jau minētais Jānis Bordāns, kurš ir Latvijas Komercbanku asociācijas šķīrējtiesas šķīrējtiesnesis," paziņojumā presei uzsvēra A.Gorenko.

LAKRA aicināja "valsts amatpersonas rīkoties valstiski un nepakļauties skandināvu banku lobija spiedienam".

"Turklāt arī Valsts prezidents ir bijušais SEB bankas prezidents, kuras lietas šķīrējtiesā līdz šim ir skatījies tieši Jānis Bordāns," uzsvēra A.Gorenko.

"Aicinām Nacionālo apvienību ievērot nacionālās intereses un nepieļaut tik daudzskaitlīgu skandināvu banku lobiju pārstāvību valdībā," teica LAKRA valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka jaunveidojamās valdības ministru amata kandidātu saraksts ceturtdien ir iesniegts vērtēšanai Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

Kā vēstīts, Nacionālā apvienība tieslietu ministra amatam virzīs divus kandidātus – bijušo tieslietu ministru, NA līderi Gaidi Bērziņu un advokātu Jāni Bordānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas