Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvija pret nabadzību cīnīsies, sniedzot informāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
saša
s
Palīdzēt vienam vai diviem - nozīmē nepalīdzēt nevienam. Cilvēkam taču vajag paēst katru dienu (nevis vienreiz gadā), apģērbties un arī strādāt, lai pats nopelnītu un varētu uzturēt ģimeni. Bet kur ir darbs? Ielu tīrīšana sētnieku vietā nav nekāda nodarbinātība, bet māžošanās, kas dod darbu un atalgojumu tikai projekta vadītājiem... Spriežot pēc visa kapitālisms kā ekonomiskā formācija sevi ir izsmēlis - un apgriezienus uzņem modernā vergturu iekārta ar visām no tā izrietošām sekām.
es
e
Labaak jau pas'laik buutu desas lun'k'is tunel'a galaa Ivetin'.Buutu l'oti labi klausiitie,taniis tematiskajos apal'aa galda saietos,kaa ruuc veederi, stumjot ieks'aa informaaciju un zinaas'anas pie reizes visu to uzn'emot dok.filmaa.Mos'ka dabuusim Oskaru un kl'uusim pasaul slaveni.Pie reizes pameeg'iniet ko atrast tuks'ajiem punciis'iem,piemeeram no kampeeja,traktora,bundzinieka,barmen'a jeb no taas lielaas gudrinieces,blondaas bestijas Muiz'nieces.
Paga, paga!
P
''Vairums latviešu gaidīja, ka Rietumeiropa palīdzēs attīstīt tautsaimniecību, paaugstinot rūpniecības un lauksaimniecības ražīgumu un dzīves līmeni līdz mūsdienu Eiropas standartiem. Taču Eiropas starpvaldību programmas, Vašingtonas konsensa un neoliberālās skolas ekonomistu atbalstītas, dibināja sadarbību tieši ar postpadomju eliti. To plāns bija nevis attīstīt Latviju un tās kaimiņvalstis par neatkarīgām, patstāvīgām ražotājām, bet gan finansēt šo zemju tirdzniecisko un finansiālo atkarību no Eiropas. Īsi sakot, Latvija kļuva par EK upuri; Eiropas Komisijas bankas darīja visu, lai palīdzētu vietējiem kleptokrātiem un “saviem cilvēkiem” finansēt privatizāciju lielākoties uz ārējā parāda rēķina, neparūpējoties par to, kā šo parādu vēlāk atdot. Ne jau to latvieši bija gaidījuši – ne uz to viņi bija cerējuši. Taču noticis ir tieši tā. M.Hadsons&Dž.Somerss (Kā tas notika un ko darīt. Rīgas laiks, 2009.g.jūlija 07 nr.) ------------------------------------------------------ --------------------------------------- Paga, paga! Daudzi VVF slavinātāji taču uzsver tieši to, ka bijusī prezidente cēli un lepni braukājusi pa pasauli, lai panāktu tieši pretēju efektu?! Ko tagad lai šiem slavinātājiem atbild?! Ka rezultāts ir bijis pretējs un panākta nabadzība?! VIņi taču to nepārdzīvos!
Nu redz!
N
Latvija kā vienmēr rīkosies visgudrāk - mācīs nabaga bomzītim kā uzsākt savu biznesu. Šāda rīcība prasa vismazāk izdevumus, un ir vismierīgākā, jo nav nekādu rezultātu, par ko atskaitīties!
!
!
Apbrīnojama sevis slavēšana. Tikai - par ko?
Memory
M
Vieniem tie ''MĒS'' (elite) māca aizņemties saprātīgi, a paši SVF u.c. ES aizdevumus ņem bez kāda plāna, kur paredzēti arī atdošanas veidi (sk. I.Sudrabas atziņu - nevienu santīmu 2012.g. neatdos, jo nav paredzēts...). Lai I.Šulca par to 'gaismu tuneļa galā' stāsta Saeimā vai valdības sēdēs - lai stāsta vadošajiem&valdošajiem, tad būs lielāka atdeve - lielāka jēga šai ''cīņai'' !
Memory
M
Kas tie ''MĒS'' - tie, kas ņem un tērē aizdevumus - vai tie, kam būs tie jāatdod ? Pārāk jau bieži Jēkaba ielas namā sēdošie sākuši skandināt to ''MĒS'', pārāk bieži 'činavnieki-ierēdņi' pēc Valsts Kontroles revīzijām sāk skandināt '' MĒS ''.....
Vientulais vilks
V
Trapits desmitnieka,tatad ari ir //nabadzibas apkarosanas// butiba.,lidz trukumcietejam ,labaka gadijuma,nonak viena simta dala no lidzekliem.
Karamba
K
Šitas ir labs..nabadzības novēršanas vietā "apļo galdu diskusijas" :)) Ļoti tipiski mūsvalstij, un eu kopumā. Problēmu risināšas vietā ntās konferences, projektu projekti kā to vajadzētu, kā to uzraudzīt, kā uzraudzīt uzraudzīšanu..Miljoni naudas,tūkstoši tekalējošu referentu, tonnas papīru, cisternas kafijas..Visi baigi strādā, un saņem atalgojumu. Tik centīgi, ka pat aizmirst par ko vispār sākumā bij runa :))
lepartorijs
l
Vai tad iestāšanās ES kādu ir padarījusi nabagu? Latvija nav spējīga pat apgūt ES finansējumu kā šajā gadījumā un par to, kur mēs atrastos, ja nebūtu ES pat negribas domāt.
Memory
M
2004.g.1. maijā latvieši/Latvijas pilsoņi nobalsojot par iestāšanos ES - arī jutās lepni, ka var attiekties no daļas savas suverinitātes ?- tagad, ko , jūtas 'apč...ušies' vai 'apč...i '' ?
muah ha ha
m
būtu smieklīgi, ja nebūtu bēdīgi... Katram maznodrošinātājam tagad izsniegt plakātu vai nozīmīti - STOP NABADZĪBAI un visiem paliks labāk. Vai arī būs kā tai anikdotē par gultā čurātāju, kas aizgāja pie psihologa; čurāt gultā gan nepārstāja, bet tas nekas - tagad viņš par to jutās lepns un apmierināts.
Memory
M
''Vairums latviešu gaidīja, ka Rietumeiropa palīdzēs attīstīt tautsaimniecību, paaugstinot rūpniecības un lauksaimniecības ražīgumu un dzīves līmeni līdz mūsdienu Eiropas standartiem. Taču Eiropas starpvaldību programmas, Vašingtonas konsensa un neoliberālās skolas ekonomistu atbalstītas, dibināja sadarbību tieši ar postpadomju eliti. To plāns bija nevis attīstīt Latviju un tās kaimiņvalstis par neatkarīgām, patstāvīgām ražotājām, bet gan finansēt šo zemju tirdzniecisko un finansiālo atkarību no Eiropas. Īsi sakot, Latvija kļuva par EK upuri; Eiropas Komisijas bankas darīja visu, lai palīdzētu vietējiem kleptokrātiem un “saviem cilvēkiem” finansēt privatizāciju lielākoties uz ārējā parāda rēķina, neparūpējoties par to, kā šo parādu vēlāk atdot. Ne jau to latvieši bija gaidījuši – ne uz to viņi bija cerējuši. Taču noticis ir tieši tā. M.Hadsons&Dž.Somerss (Kā tas notika un ko darīt. Rīgas laiks, 2009.g.jūlija 07 nr.)
lauku vecis
l
Apmēram kā vecajā anekdotē- uz lūgumu sniegt palīdzību plūdos cietušajiem Āfrikas iedzīvotājiem Japāna ziedoja 5 miljonus dolāru, ASV- 1 miljonu dolāru, bet PSRS- 10 tūkstošus peldēšanas mācību grāmatu...
ssd
s
...Latvijā nav nabagu,ir tā saucamie maznodrošinātie,bet te domāti nabagi.Latvijas ierēdņiem ir neērti atzīt realitāti....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas