Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijai varētu būt jāvirza miljoni klimata glābšanai Āfrikā un Āzijā

Ja Eiropas Savienība izvirzīs ambiciozāko no saviem plāniem, tā globālo klimata izmaiņu bremzēšanai 2020.gadā tērēs 15 miljardu eiro, liecina Eiropas Komisijas aprēķini. Šī nauda aizietu trešās pasaules valstīm, lai tās mazinātu kaitīgos izmešus, un kopējā katlā to vajadzētu samest visām 27 dalībvalstīm.

Šis skarbākais scenārijs no Latvijas valsts budžeta 2020.gadā varētu prasīt 28 miljonus eiro. Maigākajā gadījumā valsts makā vajadzēs rast piecus miljonus eiro gadā. Par šo tematu šodien vēsta Diena. Knapi elpo, bet glābs citus, secināts laikrakstā.

Latvija ir trešā nabadzīgākā ES un tai ir noteiktas starptautiskā aizdevuma saistības ar atmaksas termiņu līdz 2015.gadam, norādīts laikrakstā. Šodien notiek Eiropadomes sanāksme, kurā reģiona premjeri un prezidenti paredzējuši vienoties par klimata izmaiņu bremzēšanas plānu pēc 2012.gada.

Atbildībai ir jābūt dalītai - atkarībā no līmeņa, kādā katra valsts piesārņo, tādu viedokli avīzei paudis Pasaules Dabas fonda eksperts Jānis Brizga. Starp ES valstīm Latvija esot viena no “zaļākajām”, jo izmešu daudzums uz vienu iedzīvotāju ir divreiz mazāks nekā vidēji ES.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdf

LASIET VISU RAKSTU "DIENĀ" 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas