Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Latvijas Banka: jaunajai valdībai neatliekami būs jāslāpē augstā inflācija

Nākamās Saeimas izveidotajai valdībai jārēķinās ar neatliekamu nepieciešamību slāpēt augsto inflāciju, kas mazina Latvijas eksporta konkurētspēju un apdraud tālāku tautsaimniecības izaugsmi, aģentūrai BNS atzina Latvijas Bankas preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis.

Viņš atzīmēja, ka pirmā iespēja rīkoties šajā virzienā ir nepasliktināt šā gada budžeta fiskālos rādītājus un neveikt jaunus tēriņus gada beigās. "Ir piemērots brīdis, lai valsts budžetā veidotu uzkrājumus laikam, kad izaugsme kļūs lēnāka," sacīja Grāvītis. Latvijas Bankas preses sekretārs arī norādīja, ka šobrīd Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) temps kļūst arvien atkarīgāks no iekšzemes patēriņa, bet eksporta devums ekonomikas pieaugumā mazinās, jo ārējos tirgos arvien grūtāk konkurēt ar zemāku cenu.

"Blakus inflācijas samazināšanai ilgtermiņā jākoncentrējas uz ekonomikas konkurētspējas nodrošināšanu. Risinājums nav ne viegls, ne ātri sasniedzams," atzina Grāvītis, norādot, ka tautsaimniecībā ik gadu palielināms augstas pievienotās vērtības preču ražotāju, eksportētāju skaits. Pēc Grāvīša teiktā, būtisks darba ražīguma kāpums un produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošana ir vienīgais, kā Latvijas ekonomika var nodrošināt arī turpmāku attīstību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas