Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas fakti: Februārī 5% robežu pārvar tikai četras partijas

Februārī vairāk nekā 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā, iegūtu tikai četras partijas - Saskaņa, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Vienotība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA), bet pašreiz Saeimas opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienība un No sirds Latvijai nav saņēmušas pat 4%, liecina tirgus un sociālo pētījumu aģentūras Latvijas fakti mājaslapā publiskotās februārī notikušās aptaujas rezultāti.

Saskaņa februārī rīkotajā aptaujā ieguvusi 18,1% respondentu atbalstu, ZZS - 12,7%, Vienotība 9,8% un NA - 7,7%.

Salīdzinot ar Latvijas faktu decembrī veidoto aptauju, atbalsts samazinājies Saskaņai, Vienotībai un Nacionālajai apvienībai, taču saglabājies identisks ZZS. Decembrī par Saskaņu bija gatavi balsot 19,9% respondentu, ZZS - 12,7%, Vienotību - 10,6%, bet NA - 9,3% aptaujāto. 

Latvijas Reģionu apvienība februārī iegūtu vien 3,6% aptaujas dalībnieku balsis, No sirds Latvijai - 3,4%. Salīdzinoši par Latvijas Reģionu apvienību decembrī bija gatavi balsot 5,6% aptaujāto, bet par No sirds Latvijai - 4,8% vēlētāju.

Par Latvijas Krievu savienību balsotu 0,9%, partiju Latvijas Attīstībai - 0,8%, Vienoti Latvijai - 0,7%, Jauno konservatīvo partiju - 0,4% vēlētāju. 

Jaunākā aptauja arī atklāj, ka februārī 26,5% respondentu nezina vai nav izlēmuši, par ko balsot, bet 15,3% aptaujas dalībnieku vēlēšanās nepiedalītos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas