Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Zaļās partijas Rīgas mēra amata kandidāts būs Guntis Belēvičs

Latvijas Zaļā partija, kura pirmā jau pirms vairākiem mēnešiem kongresā paziņoja, ka startēs Rīgas domes vēlēšanās ar atsevišķu sarakstu un vienu no partijas līderiem Raimondu Vējoni nosauca kā Rīgas mēra kandidātu, tagad šim postenim uzrunā citus partijas biedrus. Uzņēmējs Guntis Belēvičs Dienai apstiprināja, ka viņam ne tikai ir piedāvāts kļūt par saraksta līderi Rīgas domes vēlēšanās, bet viņš arī ir piekritis šo piedāvājumu pieņemt.

Taču G. Belēvičam esot informācija, ka viņš neesot vienīgais, kuram šāds priekšlikums ir izteikts. Tāpēc tas, vai viņš patiešām būs saraksta līderis, neesot no viņa atkarīgs. Taču savu redzējumu par Rīgā darāmo uzņēmējs jau gatavo. Uz vaicāto, kā vērtē līdz šim nominētos konkurentus, G. Belēvičs atbildēja, ka abas kandidātes - Sarmīte Ēlerte (Vienotība) un Baiba Broka (VL-TB/LNNK) - ir ļoti spožas, bet tagadējais Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs (SC) esot visspožākais no visiem mēriem, kas Rīgā bijuši pēc neatkarības atjaunošanas.

R. Vējonis Dienai apstiprināja, ka G. Belēvičam ir piedāvāts startēt Rīgā ar pirmo numuru, no kura viņš pats varētu atteikties un palikt Saeimā. Taču galīgo lēmumu LZP pieņemšot janvāra vidū. Tikmēr otra ZZS veidojošā organizācija Latvijas Zemnieku savienība nekur nesteigsies un pagaidīs, kamēr visi potenciālie sāncenši nosauks savus sarakstu līderus. LZS arī startēs ar atsevišķu sarakstu, un tajā pārsvarā būs gados jauni cilvēki, kas ir arī politikā jauni, sacīja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš uzsvēra: «Mūsu lielais izaicinājums ir zaļos šajās vēlēšanās Rīgā vinnēt.» Iespējams, ka LZS saraksta galvgalī tomēr būs politikā pieredzējis partijas biedrs, jo tam ir jābūt cilvēkam, kas spēj līdzvērtīgi konkurēt politiskajās diskusijās, atzina A. Brigmanis.

Latvijas Zaļā partija, ja tai izdotos pārvarēt 5% barjeru Rīgā, jau tiek uzlūkota kā Saskaņas centra tuvākā sabiedrotā. Te gan jāpasaka, ka abas ZZS dalīborganizācijas mazinās labējo valdības partiju ietekmi arī tad, ja neiekļūs domē, jo sašķels latvisko partiju vēlētāju balsis, no kā arī ieguvējs būs SC. «Sarkanu šņoru vilkšanā var sapīties un paklupt. Rīgā jāsadarbojas ar visiem, kas pārvar 5% barjeru un domā zaļi,» teica G. Belēvičs. Arī viens no LZP līderiem Viesturs Silenieks sacīja, ka nevar ignorēt lielas vēlētāju daļas izvēli un «tāda šķirošana ir liela dumība, kas bremzē valsts attīstību». LZP pārstāvji atsaucas uz Rīgas pašvaldības lēmumu saimniecisko raksturu un nenoliedz iespējamo sadarbību ar SC. Līdz šim vienīgi S. Ēlerte ir pateikusi, ka viņa neredz SC kā Vienotības sabiedroto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas