Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Laulības šķiršana pie notāra izmaksās 66 latus

Kopējā naudas summa, kuru personai nāksies iztērēt, šķirot laulību pie zvērināta notāra, būs 66 lati, paredz šodien valdībā pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību, kā arī noteikumos par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi.
Laura Pakalne, Tieslietu ministrijas pārstāve portālam diena.lv pavēstīja, ka papildu tam, ka bezstrīdus laulības šķiršanas lietas no šā gada 1. februāra šķirs tikai zvērināti notāri, noteikta arī atlīdzība par laulības šķiršanas lietu vešanu,kas būs 50 lati. Tiem klāt jāmaksā ar 22%. pievienotās vērtības nodoklis (PVN). 

Pašlaik plānots, ka par laulības šķiršanu pie zvērināta notāra tiks iekasēta arī valsts nodeva par notariālā aktu taisīšanu laulības šķiršanas procesā kopumā piecu latu apmērā, ko sastāda Ls 2,50 par laulības šķiršanas iesniegumu, ko paredzēts taisīt notariālā akta formā, un Ls 2,50 par laulības šķiršanas apliecību. Tādējādi plānots, ka kopējais samaksas apmērs, kas personai būs jāmaksā pie zvērināta notāra par laulības šķiršanu, ieskaitot pievienoto vērtības nodokli, būs Ls 66. Savukārt par laulības šķiršanu tiesā valsts nodeva joprojām ir Ls 100.

Valdība šodien apstiprināja arī valsts nodevas apmēru par notariālajām darbībām Ls 6,5 apmērā par saistības priekšmeta pieņemšanas glabājumā lietas vešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas