Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LBAS: Latvija nav Ķīna, kur arodbiedrības var apvienot ar likumu

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) draud piespiedu kārtā apvienot abas konfliktējošās policistu arodbiedrības. Ministre uzsvērausi - ja abas arodbiedrības savā starpā nevienosies, viņa to "uzspiedīs ar likumu", par L.Mūrnieces teikto intervijā LTV vēsta BNS. “Ja mums būtu valsts arodbiedrības kā Ķīņā, tad ar likumu varētu noteikt, ka tām jāapvienojas, bet tas neattiecas uz šo situāciju, ir jāiziet demokrātijas skola,” _Diena.lv _komentēja LBAS priekšsēdētāja vietnieks Egīls Baldzēns.

L.Mūrniece uzskata, ka tā nav normāla situācija, kad ar policijas vārdu nosaukumā pastāv vairākas arodbiedrības un viņai kā ministrei nav skaidrs, kura tad ir īstā policistu interešu aizstāve. Tas rada problēmas darba devējam, piekrīt LBAS pārstāvis. “Saprotu Mūrnieces vēlmes, bet ar likumu apvienot nevarēs. Viņai ir tiesības uz savu viedokli. Zināma spiediena politika tā ir, bet, domāju, ka arodbiedrības tādam spiedienam tik vienkārši nepakļaujas,” sacīja E.Baldzēns. Viņš tomēr izteica cerību, ka abu arodbiedrību biedri aicinās savu vadību tomēr apvienoties, jo prasības jau esot vienas.

Šobrīd pastāv divas policistu arodbiedrības - Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība (LAPA) un Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA). Abas organizācijas savā starpā nesatiek. Pēdējās nesaskaņas bija saistībā ar NPA plānoto desmit minūšu protesta akciju 16.martā. LAPA to nodēvēja idiotismu un uzsvēra, ka tajā neiesaistīsies, atgādina BNS.

LAPA vadītājs Agris Sūna pauda, ka teorētiski varētu likumdošanā iestrādāt, ka arodbiedrību var dibināt, ja tajā darbojas noteikts procents konkrētās nozares pārstāvju. Viņš uzskata, ka tas varētu būt noderīgi, taču apvienot piespiedu kārtā “to tiešām nevar”. Līdzšinējā sadarbība ar NPA viņiem bijusi dekonstruktīva pretējo viedokļu dēļ par dažādiem jautājumiem. A.Sūnam nav pieņemams arī tas, ka NPA var stāties jebkuras profesijas pārstāvis.Šobrīd apvienošanās iespējas viņš neredz.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas