Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits Valsts prezidenta vēlēšanās var rēķināties ar 55 deputātu balsīm

Ja Saeimas deputāti balsos kā līdz šim paziņots, Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits Valsts prezidenta vēlēšanās varētu saņemt vismaz 55 deputātu balsis.

Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss.

Atbalstu Levita kandidatūrai ir paudusi nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Jaunā konservatīvā partija un partiju apvienība Attīstībai/Par!, kurām kopā ir 41 balss.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paudis pārliecību, ka arī partiju apvienība Jaunā Vienotība (JV) nolems balsot par Levita kandidatūru. JV Saeimā pārstāv astoņi deputāti.

No partijas KPV LV pagaidām atbalstu Levita kandidatūrai ir pauduši seši deputāti - Artuss Kaimiņš, Ramona Petraviča, Aldis Blumbergs, Jānis Vitenbergs, Aivars Geidāns, kā arī Ivars Puga. Ja arī KPV LV parlamentāriete Janīna Kursīte nolems viņu atbalstīt, minimālais par Levitu atdodamo balsu pieaugs līdz 56.

Kā ziņots, koalīcijas partijas vienojušās Valsts prezidenta amatam virzīt Levita kandidatūru, paziņojis Kariņš.

Top komentāri

priedītim
p
Cik tu skaisti parādi, kā vislielākie "antifašisti" pēkšņi kļūst par niknākajiem antisemītiem. Kā tad tu tā? Izrādies antisemīts? Starp citu, tādiem kā tev - Levita māte ir LATVIETE!
VIENS NU IR SKAIDRS.
V
Ka Dievs valsts simtgadē ir tai dāvinājis DĀRGU dāvanu. Pirmais - ĪSTU prezidentu. Otrais - :ĪSTU un LABU valdību, Trešais - komunistu banda, pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas , ir aizmēsta mēslainē.
Borisam
B
Viņš IR nacionāli noskaņots. Sarakstīja Satversmes Preambulu. Viņa ģimene savā laikā bija spiesta emigrēt no padumjās sav. savu politisko uzskatu dēļ.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas