Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lidosta Rīga vēlas atbrīvoties no Ryanair

Satiksmes ministrija iecerējusi „lētās” aviokompānijas pārcelt uz privātu lidlauku Tukumā, jo lidosta nolēmusi atgriezties pie klasisko, lielo aviokompāniju apkalpošanas, svētdien ziņo Tv3 raidījums Nekā personīga.Jaunā lidostas vadība secinājusi, ka Ryanair darbība tai ir neizdevīga. Ne tikai zemo nomas maksu dēļ, bet arī tādēļ, ka lētās kompānijas klienti neizmanto lidostas restorānus un veikalus.

Turklāt „vecās” kompānijas neaug tik strauji kā lētās aviolīnijas, kuru dēļ Rīgā būtu jābūvē jauns terminālis.„Ideāls variants būtu, ka lidosta Rīga apkalpo pārējās aviokompānijas, nevis tā saucamās lētās aviokompānijas. Un tikai nepieciešamības gadījumā apkalpo zemo cenu,” norāda lidostas „Rīga” valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse (ZZS).Rīgas lidosta nākamnedēļ valdībā prezentēs savu attīstības plānu, kurā vairs nav vietas zemo cenu lidotājiem, ziņo Nekā Personīga.

„Notiek sarakste starp Gaisa satiksmi un Ryanair, arī lidostai ar Ryanair un es domāju, ka kaut kādu kompromisu un attiecību maiņu mēs panāksim.  Šobrīd atsaucība ir diezgan grūta, bet cerēsim, ka komunikācija uzlabosies un mēs spēsim atrast kaut kādu kopīgu viedokli,” norāda satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Tukuma lidostas īpašnieki lidlauka labiekārtošanā ieguldījuši četrus miljonus latu un nelielā lidosta gatava apkalpot 30 lidmašīnas dienā.

Ryanair menedžments savās atbildēs par plāniem Latvijā ir izvairīgs. Ryanair veic pārrunas ar daudzām lidostām Eiropā un nekomentē baumas un spekulācijas.
„Ja būs kādi jaunumi, par tiem mēs ziņosim, kad tam būs pienācis laiks,” norāda Ryanair pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas