Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Lielākās izredzes gūt starptautiski nozīmīgus rezultātus Latvijai ir hokejā un medicīnā

Hokejs, medicīna, kā arī bobslejs, skeletons un kamaniņu sports ir galvenās jomas, kurās ir vērts ieguldīt finanšu, cilvēku un materiāli tehniskos resursus, jo tajās Latvijai ir vislielākās izredzes iegūt starptautiski nozīmīgus rezultātus, šādu viedokli Latvijas iedzīvotāji pauduši SKDS veiktā aptaujā.

Aptauja veikta par trīs virzieniem - sportu, izglītību un zinātni, kā arī kultūru. Katrā no virzieniem respondenti varēja izvēlēties ne vairāk kā piecus atbilžu variantus.

Kopumā vislielāko atbalstu guvis hokejs, ko minēja 67,1% aptaujāto. Medicīnu minēja 52,2%, bet bobsleju, skeletonu un kamaniņu sportu - 49,9%. Atbalstāmo jomu pieciniekā vēl ir teātris, ko minējuši 43,9%, un akadēmiskā mūzika, ko par sasniegumiem potenciālu un tātad atbalstāmu jomu uzskata 40,4% respondentu.

Par perspektīvām iedzīvotāji uzskata arī inženierzinātnes, basketbolu, ķīmiju, datoriku un fiziku.

Vairums respondentu uzskata, ka Latvijā vajadzētu atbalstīt tās jomas, kurās jau sasniegti izcili rezultāti, jau eksistē infrastruktūra un iestrādes, nevis sākt kaut ko "no nulles", secina SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Sportā aptaujātie iedzīvotāji bez jau minētajiem ieteikuši atbalstīt arī riteņbraukšanu un BMX (21%), vieglatlētiku un skriešanu (21,4%), motosportu (21,4%), izglītībā un zinātnē - farmāciju (29,9%), bioloģiju (25%), bet kultūras jomā - glezniecību (29,3%), tautas mūziku (28,8%), kino (28,6%), fotomākslu (24,2%) un lietišķo mākslu (21,3%).

Mazāku atbalstu izpelnījās, piemēram, futbols, biatlons, svarcelšana, šorttreks, dažādu valodu apguve, psiholoģija, socioloģija, komunikācijas zinātnes, tiesību zinātnes, populārā mūzika, literatūra.

Aptauja tika veikta pēc SIA "Latvijas Mobilais telefons" iniciatīvas. Lai atbalstītu jaunos talantus, kas viņi nākotnē kļūtu par izcilībām, uzņēmums izveidojis "O!Kartes Talantu programmu". Tajā jaunieši vecumā no desmit līdz 20 gadiem varēs saņemt stipendijas un profesionāļu atbalstu sava talanta izkopšanai un mērķu īstenošanai. Konkurss ilgs no 28.aprīļa līdz gada beigām. Pirmajā kārtā tiks atbalstīts sports, otrajā - izglītība un zinātne, bet trešajā - kultūra. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 latu, ko plānots sadalīt starp desmit līdz 20 konkursa uzvarētājiem.

Aptaujā piedalījās 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas