Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Liepnieks aicina vērtēt iespēju samazināt kultūras objektu skaitu

Ierosinu izvērtēt dažādu memoriālo dzīvokļu, guļbūvju un lauku sētu kvalitāti un skaitu Latvijā, lai veiktu strukturālas reformas un tādējādi rastu iespēju daļu līdzekļu novirzīt kultūras periodikas finansēšanai, atzina polittehnologs Jurģis Liepnieks.

"Kultūras jomā Latvijā iezīmējusies liela strukturāla problēma - kultūras periodikas iznīkšana. Šis jautājums aktualizējas tagad, jo portāls "¼ Satori" ir izplatījis paziņojumu, ka arī viņiem nauda ir tikai februārim - faktiski tās pietiek vēl vienai nedēļai. Tas ir lielākais un aktuālākais kultūras un intelektuālās dzīves portāls Latvijā, tāpēc šī situācija pati runā par nepieciešamību veikt strukturālas reformas. Es domāju, ka kultūras jomā noteikti var raudzīties uz milzīgo skaitu memoriālo dzīvokļu, guļbūvju un lauku sētu, kas ir Latvijā. Vairums memoriālo dzīvokļu ir lieki un lielākā daļa cieš gan no finansējuma, gan eksponātu trūkuma - tie nav bagātīgas izziņas avoti un nevar kalpot par intelektuālās un garīgās papildināšanās avotiem," uzskata Liepnieks.

Politologs norāda, ka šobrīd ir svarīgi izsvērt, kur un kā efektīvāk un mērķtiecīgāk izlietot katru valsts latu. "Protams, ja nauda nebūtu problēma, tad šādu pasaulē unikālu parādību varētu uzturēt, jo nav otras valsts, kurā būtu tik liels īpatsvars ar rakstnieku un komponistu memoriālajiem muzejiem. Bet šobrīd mums ir jādomā par to, kas ir mūsdienīgās un ilgtspējīgās formas, kuras virza kultūras un intelektuālo procesu uz priekšu. Šaubos, vai absolūtais vairākums no šiem muzejiem to dara, kamēr kultūras periodika noteikti virza," uzskata Liepnieks.

"Neesmu rēķinājis ieguvumu - kā pilsoniskās sabiedrības pārstāvis vienkārši nāku klajā ar ideju diskusijai. "¼ Satori" portālam vajag nepilnus 3000 latu. Manā rīcībā nav skaitļu par memoriālo dzīvokļu finansējumu, bet ir skaidrs, ka šie līdzekļi varētu būt salīdzināmi ar tiem, kā pietrūkst kultūras periodikai," domā Liepnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas