Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Liepnieks: Sudraba un Lembergs var sajaukt politiskās kārtis

Rudenī gaidāmās vēlēšanas var atnest lielus pārsteigumus - ja Inguna Sudraba un Aivars Lembergs tomēr kandidētu Saeimas vēlēšanās, rastos pavisam cita situācija, kas noteikti ietekmētu arī partiju apvienības _Vienotība _situāciju. Tā šodien intervijā _Neatkarīgajā _saka politiskais konsultants Jurģis Liepnieks.

Viņš intervijā modelē vairākas situācijas no sērijas – kas notiktu, ja…, vienlaikus atgādinot, ka arī Tautas partijas līdera Andra Šķēles atgriešanās politikā, tāpat kā savulaik iesaistīšanās tajā, sakritusi ar kādas lielas bankas krīzi.

Par Valsts kontrolieri I.Sudrabu, kura gan publiski ir teikusi, ka nestartēs Saeimas vēlēšanās, J.Liepnieks tomēr prāto - «iespējams, ka viņa startē vai balstās uz Saskaņas centru. Tam būs sprādzienveidīgs iespaids uz Latvijas politiku». J.Liepnieks domā, ka tajā brīdī Saskaņas centrs varēs pretendēt uz milzīgi lielu «latviešu balsu daudzumu».

«Sudraba varētu būt tik spēcīgs kandidāts, ka viņa arī to Vienotības stāstu stipri vājinātu. Tikpat iespējams, ka Sudraba veido un balstās uz kādu pavisam jaunu politisko veidojumu. Tam ir gan laiks, gan visas iespējas,» saka J.Liepnieks. Vienlaikus viņš norāda, ka sabiedrībai nav nekas zināms par I.Sudrabas nostāju nacionālajos jautājumos, un atgādina Valsts kontrolieres tikšanās ar bijušajiem augstu stāvošajiem Krievijas politiķiem.

Piektdien sazvanīta, I.Sudraba Dienai vēlreiz atkārtoja, ka viņa neplāno startēt vēlēšanās.

Otrs spēcīgākais kandidāts esot Ventspils mērs Aivars Lembergs. Par viņa kandidēšanu domā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

«Ja Lembergs izvēlētos startēt vēlēšanās pa īstam, nevis paliekot tāds pasīvs premjera kandidāts kā pāgājušo reizi, tad arī tas visu mainītu līdz nepazīšanai,» spriež J.Liepnieks, sakot, ka arī viņš ir spēcīgs kandidāts, kas savāktu daudz balsu.

J.Liepnieks liek padomāt, kas notiks, ja īstenojas abi šie scenāriji – tad politiskais reljefs mainīsies ļoti būtiski, vēlētāju balsis sadalīsies starp vairākiem kandidātiem, kuriem cilvēki tic, ka viņi «var izvest valsti no krīzes».

Vaicāts par eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, J.Liepnieks domā, ka viņa nav būtiska iekšpolitiskā spēlētāja, jo iekšpolitikā viņa ļoti slikti orientējoties. Turklāt eksprezidente ir arī cienījamā vecumā.

Savukārt pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera loma atlikušajos viņa prezidentūras mēnešos ir svarīga tikai vienā aspektā, saka J.Liepnieks. Proti, prezidenta loma būtiski palielināsies tikai tad, ja Valda Dombrovska (JL) valdība kļūs par mazākuma valdību.

«Zatlera kunga nelaime ir tā, ka viņš dara visādas lietas, bet nesaprot, ko viņš dara,» secinājis J.Liepnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas