Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lipmans cer, ka norims VVC vēlme pārbaudīt Znaroka latviešu valodu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pieļauj, ka Valsts valodas centra (VVC) vēlme pārbaudīt Latvijas izlases trenera Oļega Znaroka latviešu valodas zināšanas visdrīzāk paliks bez risinājuma. Rīkoties viņš plāno tikai tad, ja VVC atgādinās par savām prasībām. “Pagaidām viņi mani netramda,” _Dienai _sacīja K.Lipmans. Viņš arī prognozēja, ka “visdrīzāk neko tā arī nesagaidīs”.

VVC vadītājs Agris Timuška Dienai sacīja, ka Znaroka lietā “kaut kādas aktivitātes būs”. “Mūsu prasība ir likumīga. un tā tomēr būs jāpilda,” uzsvēra A.Timuška. Viņš sacīja, ka nākamnedēļ plāno atkārtoti “painteresēties pie Lipmana kunga” par iespēju O.Znarokam apmeklēt VVC.

Savukārt LHF prezidents pauda neizpratni, kāpēc VVC šo jautājumu risina ar viņa starpniecību. “Ko es esmu policists, aiz rokas vedīšu Znaroku uz centru?” vaicāja K.Lipmans, piebilstot, ka VVC vēstuli vajadzēja adresēt pašam O.Znarokam. Pats O.Znaroks iepriekšējā sarunā ar Dienu teicis, ka nekādu personīgu uzaicinājumu apmeklēt VVC nav saņēmis.

VVC interesi par O.Znaroka valodas prasmēm izrādīja pēc publikācijas presē, kurā tika minēts, ka preses konferences laikā Latvijas izlases treneris runāja krievu valodā. Runājiet valodā, kādu es saprotu, toreiz vienai no preses konferences dalībniecēm norādīja O.Znaroks.

Savukārt LHF prezidents uzskata, ka tie ir bijuši drīzāk “emocionāli izteikumi”. Pēc K.Lipmana vārdiem, 90% konferences dalībnieku esot pārzinājuši arī krievu valodu. “Tā bija negaidīta frāze, turklāt nepieciešamības gadījumā arī es pats varētu pārtulkot,” norāda K.Lipmans. LHF prezidents neuzskata, ka O.Znarokam turpmāk būtu nepieciešams nodrošināt tulku, jo viņam ir palīgs – izlases otrais treneris Harijs Vītoliņš, kas pārzina gan abas valodas, gan hokeja lietas.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas