Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lipmans: Neuzskatu, ka būtu vērts kādu partiju finansēt

«Ja jau pats prezidents pieņēma lēmumu atlaist Saeimu, tad neuzskatu, ka būtu vērts kādu partiju finansēt,» saka Liepājas uzņēmuma Liepājas metalurgs (LM) akcionārs, uzņēmējs Kirovs Lipmans, komentējot lēmumu šogad neziedot nevienam politiskajam spēkam. K. Lipmans norāda, ka uzticība partijām ir zudusi, un uzskata, ka problēma slēpjas tajā, ka tiks ievēlēti faktiski tie paši cilvēki.

Pērn viņš un citi LM akcionāri bija vieni no Aināra Šlesera un Andra Šķēles apvienības Par labu Latviju! (PLL) galvenajiem finanšu balstiem. «Taču tas nenozīmē, ka es esmu pret kādu politisko spēku,» uzsver K. Lipmans.

Kā liecina Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra un Lursoft apkopojums, PLL no liepājniekiem saņēma vairāk nekā 100 000 latu, turpretī uz šīm vēlēšanām neviens no bijušajiem atbalstītājiem Liepājā nav ziedojis nevienai no partijām. Pats K. Lipmans pērn PLL ziedoja 18 000 latu, ievērojamas summas PLL un tās sastāvā esošajai Tautas partijai ziedoja arī trīs citi LM akcionāri - Iļja Segals un Sergejs Zaharjins pa 14 000 latu, savukārt Valērijs Terentjevs - 6000 latu. Jāatzīmē, ka LM apvienības PLL biedra Ivara Godmaņa laikā saņēma valsts galvojumu 160 miljonu latu kredītam LM modernizācijai. Tiesa, LM valsts galvotu kredītu vēl 60 miljonu latu apmērā saņēma arī premjera Valda Dombrovska laikā.

PLL pērn ziedoja arī K. Lipmana biznesa partneri brāļi Jurijs un Pāvels Daņilko uzņēmumā Liplats - katrs pa 14 000 latu, Aloizs Norkus, kurš kopā ar Kirovu Lipmanu ir Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē, ziedojis 7000 latu, kā arī pa 1000 latiem virkne uzņēmēju, kuru īpašumi reģistrēti Liepājā, piemēram, Jānis Vilnītis, Uldis Jusupovs, Zigurds Kirhners, Mareks Mediņš, Jānis Apse un Jānis Sausnītis.

Pats K. Lipmans ar 5000 latiem pērn vēl atbalstījis arī Saskaņas centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas