Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LNB grāmatas vairs neglabās iebrukušajā namā, pārvešana notiks četru mēnešu laikā

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas Kr.Barona ielā piebūve, kurā līdz grīdas iebrukumam atradās grāmatu krājums, turpmāk netiks izmantota, tā tiks nodalīta no pārējās ēkas. Daļu grāmatu pārvest uz depozitāriju Silakrogā, kur tās paliks arī pēc pārcelšanās uz jauno ēku Pārdaugavā, bet daļu krājuma, kurā ir biežāk pieprasīta literatūra, izvietot LNB telpās Tērbatas ielā. LNB direktors Andris Vilks prognozē, ka krājuma pārvietošanu var veikt maksimāli trīs līdz četru mēnešu laikā.

Situācija pēc avārijas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) centrālajā grāmatu krātuvē  jārisina iespējami racionālā veidā, loģistiku, kas saistīta ar grāmatu pārvešanu un izvietošanu, plānojot ilgtermiņā un pielāgojoties jau tiem apstākļiem, kādi LNB būs pēc jaunās ēkas nodošanas ekspluatācijā, tā šodien vienojās darba grupa, kuras uzdevums ir izstrādāt priekšlikumus avārijas situācijas seku novēršanai.

Pāris nedēļu laikā no ekspertiem tiks saņemti precīzi aprēķini par finansējumu, kas nepieciešams remontdarbiem un krājuma pārvietošanai. Kultūras ministrs Ints Dālderis (JL) pateicas visiem, kuri iesaistījās krājuma glābšanā un pēc nepieciešamā finansējuma apzināšanas sola vērsties valdībā ar lūgumu piešķirt naudu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Kultūras ministrija atbalsta LNB priekšlikumu izvietot krājumu esošo resursu ietvaros, nemeklējot jaunas telpas grāmatu izvietošanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas