Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Loskutovs: KNAB ieņēmis klusēšanas pozīciju

Kopš Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatā stājies Normunds Vilnītis, biroja darbība kļuvusi klusāka, novērojis tā iepriekšējais vadītājs Aleksejs Loskutovs (SCP). Viņaprāt, par korupcijas problēmām KNAB būtu jārunā vairāk, viņš izteicās šorīt intervijā Latvijas Radio.

"Kas ir izteikti uzkrītoši, ka biroja vadība ieņēmusi klusēšanas pozīciju. Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju gandrīz nevar dzirdēt," norādīja Loskutovs. A. Loskutovs nezina, vai šāda taktika ir paša N. Vilnīša iniciatīva. "Es neņemšos spriest, vai tā ir Vilnīša kunga paša principiāla nostāja, vai viņš seko tam, ko ieteica politiķi pirms viņa apstiprināšanas amatā," teica A. Loskutovs. Viņš atgādināja, ka politiķi iepriekš publiski pauduši, ka KNAB priekšniekam "jābūt klusākam salīdzinājumā ar Loskutovu".

"Es respektēju biroja vadības viedokli, kā viņam jākomunicē ar sabiedrību, bet mana absolūta pārliecība, ka par korupciju ir jārunā pēc iespējas vairāk, un, ja birojam ir ko pateikt, tad birojam jāsaka. Jo katru reizi, kad izskan biroja vārds, vai izskan sarunas par korupcijas problēmām, tas atgādina sabiedrībai par problēmas esamību, neļauj aizmirst un veicina neiecietības gaisotni sabiedrībā," norādīja A. Loskutovs.

A. Loskutovs nav ielūgts uz šodien notiekošo KNAB diskusiju, kurā birojs aicinājis piedalīties "krimināltiesību eksperti un pētnieki, augstskolu mācībspēki, Saeimas, Tieslietu ministrijas, Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras un Valsts policijas pārstāvji, kā arī zvērināti advokāti, nevalstisko organizāciju, medicīnas un izglītības darbinieku un uzņēmēju pārstāvji". Bijušais biroja vadītājs nevēlējās komentēt, kāpēc nav ielūgts uz diskusiju, aicinot to jautāt pašam KNAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas