Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

LRA ar Reiznieci-Ozolu runās par budžetu un jauno kases aparātu ieviešanas procesu

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas deputāti 15.novembrī tiksies ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu, lai pārrunātu 2018.gada budžetu un jauno kases aparātu ieviešanas "patiesos mērķus" un procesu, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāvis Valdis Verners.

Tikšanās plānota plkst.9 LRA Saeimas frakcijas telpās Jēkaba ielā 16, 314.kabinetā un uz to ir aicināti arī mediju pārstāvji.

Tāpat sarunā plānots apspriest plānoto minimālās algas izmaiņu paredzamo ieguvumu un zaudējumu sekas, kā arī citus Latvijas iedzīvotājiem būtiskus jautājumus, kas turpmāk var tieši skart tieši cilvēku labklājību un arī paļāvību uz valsti, norāda apvienībā.

"LRA interesē finanšu ministres viedoklis par pašlaik procesā esošo diskutablo jauno kases aparātu ieviešanu, kā arī vēlamies dzirdēt skaidrojumu par plānotajām izmaiņām 2018.gada valsts budžetā. Iepazīstoties ar plānotajām izmaiņām likumos un nodokļu reformu tai skaitā, nerodas pārliecība, ka Latvijas iedzīvotāji kopumā būs ieguvēji. Vai tiešām tiks mazināta ienākumu nevienlīdzība un Latvijas ģimenes dzīvos labāk? Vai uzņēmēji būs ieinteresēti radīt jaunas darbavietas un palikt Latvijā?" uz politisko spēku interesējošajiem jautājumiem norāda LRA valdes un frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

Kā ziņots, 2018.gada valsts budžeta projektā nākamā gada ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā. Nākamā gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

Pašlaik notiek budžeta projekta skatīšana Saeimā.

Jau vēstīts, ka 1.janvārī stājās spēkā noteikumi par jaunajām kases aparātu un sistēmu prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem atbilstošo kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu lietošana visiem nodokļu maksātājiem, izņemot padziļinātās sadarbības programmas dalībniekus, obligāti jāsāk ne vēlāk kā 2017.gada 1.janvārī. Tomēr, tā kā uzņēmēju gatavība, pielāgoties jaunajām prasībām, vērtējama kā zema, Valsts ieņēmumu dienests (VID) iepriekš noteica sešu mēnešu pārejas periodu.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UZSKATU KA JAUNIE KASES APARĀTI IR KĀRTĒJĀ LATVIJAS APČAKARĒŠANA !!! Un Reizniece Ozola vēl šo čakaru atbalsta !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas