Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LTV šefam pārmet pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem

Rīgas domes Administratīvā komisija otrdien, 26.oktobrī, plkst.10 izskatīs Īres valdes sūdzību par pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem un izvairīšanos no dzīvojamās mājas Meža prospektā 56 uzturēšanas, kurā pie atbildības aicina saukt ēkas īpašnieku - Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru Edgaru Kotu, informē Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Sagatavotie materiāli liecina, ka komisija lems par administratīvās atbildības piemērošanu Kotam saskaņā ar 150.2 pantu - par izvairīšanos no likumā noteiktā pienākuma uzturēt un apsaimniekot dzīvojamo māju Rīgā, Meža prospektā 56 -, kā arī saskaņā ar 150.3 pantu - par pamatpakalpojumu nesniegšanu dzīvojamās telpas īrniekam.Ar sūdzību Īres valdē vērsušies Kotam piederošās mājas īrnieks Helmuts Lūsis un viņa sieva Leonīda Krastiņa. Ēku Meža prospektā 56 apsekojuši arī Īres valdes pārstāvji un secinājuši, ka tā ir ļoti sliktā stāvoklī un mājai nepieciešams kapitālais remonts. Lai to veiktu, īrniekus nepieciešams izmitināt citās telpās.Kots apgalvojis, ka paši īrnieki, kas sūdzējušies par pamatpakalpojumu nesniegšanu, ēkā Meža prospektā 56 nemaz ikdienā nemitinoties, taču Īres valdes pārstāvju apmeklējuma laikā īrnieki tur bijuši.Tiesa, pašlaik neesot arī īstas skaidrības, vai ēkas īrnieku sūdzības par mājas īpašnieku Kotu ir pamatotas un vai viņi paši pildījuši visus īrnieku pienākumus.Kā atzina Kots, viņam piederošais īpašums ir sliktā stāvokli, taču viņš darījis visu iespējamo, lai konfliktu risinātu. "Esmu piedāvājis esošajiem īrniekiem vairākas dzīvojamās platības. Turklāt savstarpēji noslēgtajā īres līgumā ir paredzēts, ka īrniekiem ir jārūpējas par šī īpašuma uzturēšanu. Bet nevaru atbildēt, kādēļ šī īpašuma stāvoklis pēdējā gada laikā ir tik ļoti pasliktinājies," skaidro Kots. Viņš arī piebilda, ka, lai atrisinātu konfliktu ar īrniekiem, patlaban ir vērsies tiesā.Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par izvairīšanos no likumā noteiktā pienākuma uzturēt un apsaimniekot dzīvojamo māju fiziskajām personām var piespriest naudas sodu līdz 1000 latiem. Arī par pamatpakalpojumu nesniegšanu dzīvojamās telpas īrniekam fiziskai personai var piemērot soda naudu līdz 1000 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas