Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LZS aicina pāriet uz jaunu ekonomisko modeli

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) sestdien kongresā aicināja pāriet uz jaunu ekonomisko modeli, kas būtu balstīts uz zināšanām, jaunradi, augstu nodarbinātību un labklājību. Lai to nodrošinātu, ir nepieciešamas papildus investīcijas izglītībā un pētniecībā, vietējās un starptautiskās kooperācijas veicināšana, par ko savā ziņojumā runāja LZS priekšsēdis Augusts Brigmanis un kas atspoguļojās arī vēlāk pieņemtajā kongresa rezolūcijā.

LZS kongresā liela uzmanība bija veltīta programmatiskajiem jautājumiem, kas tika izvērtēti arī vairākās darba grupās, kuru sēdes tika sasauktas kongresa laikā.

LZS piedāvā izmaiņas likumā par ienākuma nodokli, samazinot šā nodokļa likmi individuālajiem uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām, saimnieciskās darbības veicējiem no 25% uz 15%. Partija vēlas panākt, lai zemnieku saimniecības varētu pārreģistrēties kā uzņēmumu ienākumu nodokļu maksātāji, atceļot minimālo 200 000 latu apgrozījumu (ieņēmumu) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā.

Ilgtermiņā piedāvāts ieviest vienotu iedzīvotāju ienākuma nodokļa un uzņēmumu ienākumu nodokļu kopējo likmi 19%, kā arī izvērtēt iespēju ieviest dalītu pievienotās vērtības nodokli ārvalstu un vietējiem ražojumiem. LZS plānos ir panākt, lai būtu ieviests progresīvais ienākumu nodoklis, kā arī palielināts iedzīvotāju neapliekamais minimums līdz 100 latiem.

Zaļo un Zemnieku savienībai arī turpmāk būs ļoti svarīgs pašvaldību jautājums un tā neatkāpsies no tā, ka Latvijā ir nepieciešams izveidot otrā līmeņa reģionālās pašvaldības ar ne mazāk kā deviņiem apriņķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas