Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LZS aicina pāriet uz jaunu ekonomisko modeli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
reālists
r
Nu bet ja nopietni vecajam jau ar nebija ne vainas,tikai ar vienu sīku problēmu. Ne velna nereliazēts tā arī palika uz papīra. Kolhoza dienas kārtība divi uzdevumi. 1.Labības šķūņa remonts. 2.Gaišā neizbēgamā komunizma uzvara. Kad tika konstatēts ka šķūņa remontam sagatavotie dēļi sapuvuši,atgriezāmies pie otrā.
reālists
r
vecā taraļi vaļi pakakaļi pa labi un štepē kešā pa kreisi, jauno traļi vaļi pakakaļi pa kreisi un štepē kešā pa labi. Apsveicu.Malači.Kā vienmēr panākumi garantēti.
alberts
a
Es par!Dzirdu gan to jau gadus 50,vienas pīlītes.
Pensionārs
P
Esmu priecīgs!
Atis
A
Kad par balsošanu par pensiju samazināšanu atvainosies Brigmanis?
Jānis
J
21% PVN-pārtikas ražotājiem-zemniekiem nesamazināsim?
vēlētājs
v
Vēl taču atliek Daugava! Vai tad ZZS ir iebildusi?
Šķēles pēdās!
Š
Samazināsim nodokļus! Un budžeta ieņēmumus(??)
Kā gan tas rīmējas?
K
Ezers,ozols,pīles-kā gan tas rīmējas? Ezerā peld pīles un ozolā aug zīles. Lūk,kā tas rīmējas! To pašu var teikt par ZZS priekšlikumu(sk.raksta nobeigumu)noteikt vienotu 19% ienākuma nodokļa likmi iedzīvotājiem un uzņēmumiem un ieviest progresīvo ienākuma nodokli(!?)
Eiropas mēroga priekšlikums!
E
Līdz šim Eiropā pastāvēja tikai trīs ekonomiskie modeļi.Tagad būs vēl ceturtais ekonomiskais modelis,kas balstīts uz zināšanām,jaunradi,augstu nodarbinātību un labklājību! Tiesa,tam visam ir nepieciešamas investīcijas,kādēļ nepieciešams vēl samazināt ienākuma nodokli!
Kāpēc vajag visu sarežģīt
K
Vai nebūtu nesalīdzināmi vienkāršāk atgriezties pie pirmskara Latvijas progresīvā ienākuma nodokļa,kas tika uzlikts pēc maksātspējas principa,kuru mums jau vairākārt ir piedāvājuši arī starptautiskie aizdevēji? Un palielināt 35 latu neapliekamo minimumu līdz 1928.gada 167 latu neapliekamajam minimumam? Augustam Brigmanim(ZZS) svētīgi būtu ielūkoties pirmskara Latvijā izdotajā"Latviešu konversācijas vārdnīcā",kur sadaļā"Nodokļi" ir teikts:"Ienākumu,kas nepārsniedz dzīves uzturēšanai vajadzīgo normu,nevar uzskatīt par aplikšanas objektu."!!!!!! Un,neuzskata arī! Pat Grieķijā,Islandē un Zimbabvē!
Latvija-paraugvalsts
L
Ziemeļvalstis drīz varēs pāriet uz daudz pilnīgāko- ZZS ekonomisko modeli,bet Grieķija un Islande,sekojot Latvijas radošajam piemēram-samazināt pensijas,bērnu pabalstus,skolotāju un policistu algas,neapliekamo minimumu un minimālo pensiju!
ĻOTI INTERESANTI!
Ļ
Kas gan Augustam Brigmanim nepatīk Latvijas jau izraudzītajā Ziemeļvalstu(Norvēģija,Islande,Zviedrija,Dānija,Somija,N īderlande)ekonomiskās attīstības modelī,kas ir viens no trijiem Eiropas sociālekonomiskās attīstības modeļiem? Kā sacīja Ivars Godmanis 2007.gada 31.decembrī uzrunā tautai:"Mēs ejam Ziemeļvalstu attīstības virzienā.Mēs esam piederīgi šim reģionam,šim sabiedrības modelim,šai demokrātijai.Mēs ejam turp,kue jaunie,stiprie un bagātie pelna un maksā nodokļus.Bet vecie,vājie un maznodrošinātie jūtas pasargāti un droši par rītdienu." Nepatīk? Ziemeļvalstu augstie nodokļi balsta visaptverošu veselības aizsardzību,bezmaksas augstāko izglītību ar Eiropā lielākajām studentu stipendijām,pensijas ar daudzajām piemaksām un citus sociālos pakalpojumus,tāpēc nabadzības līmenis Ziemeļvalstīs ir zems un plaisa starp bagātāko un nabadzīgāko mājsaimniecību ienākumiem ir relatīvi šaura.Pat ASV visnabadzīgākās-20% mājsaimniecību saņem tikai 5% no kopējiem ienākumiem,kas veido aptuveni vienu ceturtdaļu no nacionālā vidējā rādītāja.Turpretīm Ziemeļvalstīs visnabadzīgākās 20% mājsaimniecību saņem gandrīz 10% no kopīgiem ienākumiem jeb aptuveni pusi no nacionālā vidējā rādītāja.Ziemeļvalstīs nav vis "sociālistiskās" tautsaimniecības,kas balstās uz valsts īpašumu un plānošanu,bet gan uz privātīpašumu un tirgu balstītās"sociālās labklājības'tautsaimniecības,kurā sabiedrība gādā par sociālo aizsardzību.Svarīgi ir tas,ka tās iegulda daudz līdzekļu augstākajā izglītībā,zinātnē un tehnoloģijā un tādejādi saglabā savu vietu augsto tehnoloģiju nindustrijas avangardā.Kaut gan reģionālo pieredzi nevar tieši pārņemt,,Ziemeļvalstis veiksmīgi apvienojušas sociālo labklājību ar augstu ienākumu līmeni,pamatīgu ekonomisko izaugsmi un makroekonomisko stabilitāti.Tās saniegušas arī augstus valsts pārvaldes standartus.Un,tomēr,ZZS (kas ar Brigmani priekšgalā balsoja par pensiju zem iztikas minimuma vēl lielāku samazinājumu), piedāvā vēl vienu ekonomisko modeli?
no malas
n
Vai neizskatās,ka mūsu ""draugi"" gatavojās veikt eksperimentus ar cilvēkiem kā 1919,gadā un šim nolūkam izmanto moskaļus? Vai apciemojums 16. martā bijis tikai iegansts?
lapsa
l
Es jau butiba atbalstu Zemnieku savienibu jo vini stingri kopa ar Dombrovski ir par musu brivo Latviju, bet tomer parsmieties var, jaunais ekonomiskais modelis, kas tas tads? ko tik partijas nesola, stiprinat saiknes ar tautu, cita partija sola ka jaatgust tautas uzticibas kredits, cita ka japacel sports valstiska limeni un prezidentalu republiku, Moskalu partijas saka ka vaina esot ka mums ir par maz krievu mafijas nauda un vajagot ar jauno imigracijas likumu iztirgot visu Jurmalu un iepludinat Latvija vairak mafijas naudu, pirmdien it ka nosolijusies nakt Baibas Strautmanes izslaveta Zirnu edaju partija ar manifestu..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas