Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LZS mērķis - uzvarēt nākamā gada pašvaldību vēlēšanās

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) mērķis ir uzvarēt 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, šodien Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiekošajā kongresā apziņoja partijas valdes priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Jau patlaban Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras sastāvā jau desmit gadus darbojas LZS ir pie varas apmēram pusē Latvijas pašvaldību.

Brigmanis atzina, ka sacensība par ietekmi pašvaldībās nākamajā vēlēšanās nebūs viegla, bet ZZS priekšrocības esot pieredze un spēja piedāvāt pašvaldībām skaidru attīstības programmu.

ZZS uzskata, ka līdz šim veiktā administratīvi teritoriālā reforma ir bijusi neveiksmīga, tās smagums bija jāiznes pašām pašvaldībām, turklāt ekonomiskās krīzes apstākļos.

Savā jaunajā programmā LZS iestājas par tieši vēlētām otrā līmeņa - apriņķa - pašvaldībām. Cik apriņķu būs, LZS vēl nav vienojusies. tiek pieļauts, ka vai nu ir jāatjauno vēsturiskie apriņķi vai nu tie jāveido ap deviņām lielajām republikas pilsētām.

LZS arī rosinās Satversmē iekļaut sadaļu par pašvaldībām, lai pašvaldību demokrātijai būtu konstitucionālas garantijas un tās nepiedzīvotu kārtējo "rīkojumu Nr2" ar kuru tās varētu tikt likvidētas.

LZS priekšsēdētāja Brigmaņa runa kongresā tika paspilgtināta ar vairākiem krāšņiem izteicieniem. Valdošās koalīcijas rīkošanās Brigmanim atgādinot "vienā virtuvē dzīvojoša suņa un kaķa apvienību pret pavāru". Pēc LZS priekšsēdētāja atzinuma, vairāki ministri vēl tikai "mīcās uz vietas mācoties strādāt".

Brigmanis arī apgalvoja, ka valdība nāk klajā ar haotiskiem paziņojumiem, kuriem neseko attiecīga rīcība. Galvenie jautājumi ar kuriem nodarbojoties valdība patlaban esot 16.marts, bijušie un gaidāmie referendumi.

Uzņēmējiem, kuriem tikušas solītas nodokļu reformas, nodokļu sloga samazināšana, tas tā arī aplicis "sapnis vasaras naktī".

Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa darbību Brigmanis salīdzināja ar ziloņa rosīšanos trauku veikalā, kura rezultātā nav zināms, ne cik ilgs būs mācību gads, ne kāds liktenis sagaida skolotājus.

LZS līderis vēlreiz apliecināja, ka LZS ir gatava deleģēt darbam valdībā savus zinošos un pieredzējušos ministrus, kuri veiksmīgi varētu realizēt iecerētās reformas.

Uz LZS kongresu Jelgavā šodien ieradušies 280 delegāti. Pēdējā gada laikā LZS rindās iestājušies 79 jauni biedri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas