Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mālpilī aizturēta sirmgalve - kūlas dedzinātāja ar stāžu

Par kūlas dedzināšanu aptuveni desmit hektāru platībā otrdien policijas darbinieki Mālpils novadā aizturēja kādu 1943.gadā dzimušu sievieti, kuras saimniecībā kūla degusi arī citus gadus, _Dienu _informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Sieviete vainu apzinātā kūlas dedzināšanā gan noliedz, skaidrojot, ka dedzinājusi zarus, bet nejauši aizdegusies arī zāle, tādēļ viņai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu, nevis kūlas dedzināšanu, par ko var draudēt ne tikai naudas sods no 200 līdz 500 latiem, bet arī arests uz laiku līdz 15 diennaktīm. Tagad viņai paredzama soda nauda no 100 līdz 300 latiem, par ko būs jālemj tiesai.

S.Pildava stāsta, ka arī pagājušajā gadā sieviete neatzina vainu kūlas dedzināšanā. Policija to nespēja pierādīt, jo pie rokas viņa toreiz netika pieķerta. Pērnā zāle pensionāres īpašumā dega arī vienu gadu iepriekš.

Šā gada lietas materiālus policija nosūtīs vietējai pašvaldībai, lai tā vērtētu, vai sievietes 70 hektāru lielā saimniecība tiek pienācīgi apsaimniekota, ja reiz kūlas degšana gadu no gada atkārtojas.

Kopš 29.marta, kad Latvijā tika fiksēts pirmais kūlas ugunsgrēks, kopumā šogad valstī reģistrēts jau 141 pērnās zāles dedzināšanas gadījums, vēsta aģentūra LETA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas