Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Mazs HES, liela cūcība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
loģiski
l
Vajag draugi pastudēt HESu priekšrocības salīdzinājumā ar fosilā kurināmā elektrostacijām. Tur ir tikai plusi, bet, ja kādam ļoti gribas naftu vai mazutu tirgot Latvijā, tam protams HES ir iznīcības iemiesojums.
Sviests
S
Pat par Streipa nomaiņu 3x vairāk komentu un attiecīgi bāliņu intereses nekā par vienas Latvijas upes iznīcināšanu - tāpēc jau arī viņi mierīgi būvē savus hesiņus, ka lielākajai cilvēku daļai uzspļaut, njā - skumji, bet fakts.
reāli
r
Pagājušajā vasarā Ogrē pabiju pie Ogres upes gabaliņu aiz estrādes un nevarēju saprast, kāpēc gultne aizaugusi ar zāli un vidū maza čura tek, vardes var pāriet sausām kājām. Izrādās - augstāk, spēkstacija uzkrāmēta.
Pa traku
P
Kā šādu dabas nopostīšanu vispār var mēģināt pamatot ar kaut kādiem ekonomiskiem vai loģiskiem apsvērumiem, jo tādus var atrast jebkam, arī slepkavībai. Tas vienkārši ir barbarisms.
Dīzelis
D
Ja būtu tik skaisti kā domā. Viņi neievēro nekādus noteikumus , ja ar būs zivīm ceļš tad tas nenozīmē kad būs zivis. Viņi lai vairāk saražotu paceļ līmeni pa augstu un tad nolaiž pa daudz. Derētu aizbraukt pasēdēt redzētu kā līmenis cilājas. Zivju nārst ir nebūtībā un no tā zivju paliek mazāk vai vispār izzūd. Tās vairs nav upes tikai kanāli pa kurieni tek ūdens.
Makss Vēbers
M
taisnīguma dēļ jāsaka, ka dažādas ūdensteces ar dažādu dabisko hidroloģisko režīmu uz HESa uztaisīšanu un darbību reaģē atšķirīgi, tādēļ jāvērtē katrs konrētais gadījums. tomēr - pateicoties šai nenozīmīgajai uzņēmējdarbības formai, kam nav ne mazākā sakara ar devumu enerģijas gala patēriņā, piem., Aģes t.s. HES (Mandagā) pietika ar 3 gadiem, lai iznīcinātu strauta foreles un citas tīram saldūdenim un biotiopam raksturīgas sugas. tagad Aģē dzīvo tikai dubļi un dūņas. pat kazragi izsprāguši, jo ikri uz sērēm zemā ūdens (jeb HESa resursa akumulācijas periodā) apstākļos vienkārši izkalst. to, kas paliek pāri, enerģijas izsrādes laikā palaistais cunami aizskalo jūrā (citiem vārdiem - nolaiž podā). Aģe ir mirusi. Neliela upe ar vāju pieteci pusi no kalendārā gada pie HESa izraisītām apm. 40cm (te nav kļūda, fakti ir dokumentēti fotoattēlos ar mērījumiem) līmeņa svārstībām vienkārši iet bojā, jo uz sausiem akmeņiem vai dubļu straumē nekas dzīvot nevar. To, ko neizdarīja padomju vara, ar uzviju daudz īsākā laikā paveica neatkarīgie latvieši.
Svins
S
ha! vēl viens labs raksts no Toča! :) jau otrais pēc kārtas. :)
Klau puis
K
Labāk spried pa cilvēkiem pēc viņu darbiem, žurnālista darbs ir rakstīt, nevis pēc tā kurš kam maksājis!
Sviests
S
Pats tu to dievu piesauci, tad nu pats ar viņu razbiraisa, nevis karini klāt citiem. Pie tam Jūsu diskusijas veids - bez neviena mazākā argumenta nolikt otra viedokli, pilnībā atbilst Jūsu piesauktajam komunistu laikam. Paskaidrošu, ka turbīna griezīsies, ja arī visu upi ciet neaizdambēs, lēnāk loģiski, bet nesačakarēs visu apkārtējo dabu. Pat pie mums ražo jaunās paaudzes turbīnas, kuras tiek iegremdētas ūdenī, un kas mierīgi ražo elektrību bez upes izpostīšanas uz mūžīgiem laikiem. Jā interesanti vienīgi , ražo pie mums, bet uzstāda Eiropā.
loģiski
l
Atcerējos vecu komunistu teicienu: "Ja v boga ņe verju, no bojusj.... "
loģiski
l
Pareizi, mans draugs, SVIESTS pilnīgs SVIESTS jūsu komentā, ne mazākās inženiera domāšanas pazīmju, nožēlojami. Bet Dievu zaimot nevajag, Dievs nav vainīgs, ka jums viņš nepatīk.
kurs?
k
Aizdomigi, ja Tocs uzstajas pret, tad jasak domat ka varbut tomer bus HES jaatbalsta.
logiski
l
Tarifi jānovienādo, bet HESi jābūvē, lai to daļa pieaugtu vismaz līdz 15%. Pilnīgi jums piekrītu, ka 1% tas ir nenopietni... : ))
Sviests
S
Lai tas Tavs dievs gar Tevi pašu nogrābstās, mēs dzīvojam 21.gadsimtā un lai dabūtu no upes elektrību viņu nevajag visu aizdambēt ciet, pie tam bojā aiziet ne tikai fiši. Problēma ir VEIDĀ kā viņi taisa tos hesiņus, iznīcinot pašu upi, nevis pašā būtībā - iegūt elektrību no ūdens. Lai domātu loģiski kaut kas ir jāzina, nevis vienkārši jāmurgo.
pret HES
p
Turklāt mazie HES nedod pat 1% no kopējā saražotā un patērētā enerģijas dauzuma.Tos vajadzētu likvidēt, jo pietiek barot šos tautas zagļus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas