Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Meitenīte, kura saēdās indīgās sēnes, pēc aknu transplantācijas Hamburgas klīnikā atveseļojas Latvijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Un vēl viena lieta, ko mūsu ierēdņi cītīgi ignorē: veselības aprūpes budžeta bubulis ir ne jau sarežģītas operācijas bet sliktie ieradumi kopā ar ielaistām slimībām. Savukārt laikā griezties pie ārsta cilvēkus, īpaši smagi slimo radiniekus var piespiest tikai apziņa, ka tevi kāds arī ārstēs. Tas pats ar kaitīgajiem ieradumiem: šobrīd saprātīgs dzīvesveids nozīmē tikai to, ka ilgāk nāksies gaidīt, savukārt tas, kas rij, smēķē un dzer, speciālistu rokās nonāks daudz ātrāk un ārstu varēs apmeklēt daudz biežāk.....
Ieva
I
Ne uzreiz (piem. par to, ka esi inficēts ar C hepatītu, var tā arī neuzzināt, jo nesaslimsi), taču, ja to visu neizdodas apstādināt (un ar autoimūnajām slimībām, piemēram, cik dzirdēts, ir švaki), vai arī slimību parsti atklāj pārāk vēlu (porfīrija, hemohromatoze, Vilsona slimība), akniņas piemeklē ciroze...Lai vai kā, slimnieki atradīsies. Turklāt sirds pārstādītāji jau arī nodarbojas ne tikai ar pārstādīšanu...Vienkārši tiem tur VM vienkāršāk ne par ko nedomāt, jo bērnam vai prominencei naudiņu gan sametīs, bet pārēji- viens vairāk, viens mazāk....Tikai, ja tā labi padomā, varbūt, kar arī VM derētu bez algām atstāt, jo gan jau saubagos?
vispār
v
vai tad pie visām šīm minētajām slimībām tiek praktizēta aknu pārstādīšana?
Ieva
I
Piedod mikiņ, taču, piemēram, tos pašus Vilsona slimības slimnieku Latvijā ir savi 80 (tas pēc starptautiskās statistikas, vēl ir vīrusa hepatīts (rēķina, ka ar C hepatītu kādi 5-10% jau piedzimst inficēti), tad medikamentozais hepatīts, autoimūnais sklerotizējošais holangīts, primāra biliāra ciroze, autoimūnais hepatīts, hemohromatoze (ja vien nediagnisticē laikā), porfīrija.....Vēl, protams, ir vēzis...Tā kā arī bez krutku sadzērušamies alkašiem slimnieku savāktos.....
miks
m
Atkal jālasa mūsu latviešu tautas negausība. Priecājaties tautieši, esam spējuši izglābt vienu latvju bērnu un viņš nav invalīds, bet gan pilntiesīgs pilsonis nākotnē. Aknu tarnspalntācija ir iespējamā visam Baltijas reģionām, bet ne Latvijā. Ne jau tāpēc, ka nemākam vai nevaram. Tauta - latvieši esam par mazu, lai pietiekoši ķirurgi un aparatūra tiktu nodarbināta un kvalitativi, sekmīgi realizētu aknu tranplntāciju, īpaši jau bērniem, kuriem nepieciešams vidēji 3 gadā.. Pieaugušo alkašu arī būs par maz, lai pietiktu rokas ievingrināt - jāņem viss baltijas reģions. Mācities taču uztver arī labas ziņas.
Ieva
I
Ufff....Bet tagad ierēdņiem derētu ķerties pie aknu transplantācijas attīstīšanas šeit. Īpaši tāpēc, ka slimnieki vienmēr atradīsies: vīrusu hepatīts, autoimūns hepatīts, Vilsona slimība utt., mušmires arī visas vēl nav apēstas...Turklāt gabalu aknas var ziedot kāds no radiniekiem....Un pareizi teica dakteris Danilāns, jautājot, ar ko tas Vilsona slimības slimnieks būtu sliktāks par cilvēku, kam nepieciešama sirds pārstādīšana?
Mia
M
žēl meitenes...faktiski invalīde uz mūžu...uz zālēm jāsēž..bet labi, ka dzīva...
Elfins
E
Viena no nedaudzām reizēm, kad budžets ir tērēts tur kur vajadzīgs. Apsveicu!
gailene
g
bez sekām nekas nepaliek
Oskars
O
Vai tiešām Latvijas ĀRSTI nekam NEDER ??????? Par ko Latvijas ĀRSTI un PROFESORI ņem Latvijas tautas naudu ??????
Buba
B
Lai bērniņam veicas un paliek bez sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas