Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mikroķirurgi veiksmīgi piešuj nozāģētu kāju

Ceturtdienas pēcpusdienā Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centrā tika nogādāts 28 gadus vecs puisis ar labās kājas amputāciju apakšstilba līmenī. Puisis traumu guvis zāģējot malku ar ripzāģi, un neveiksmīgi paslīdot zem tā.

Tukuma rajona mediķi viņu operatīvi nogādāja Rīgā - jau 1,5 h pēc negadījuma, līdz ar to nodrošinot veiksmīgas replantācijas iespējamību. Maksimālais laiks, līdz kuram iespējams veiksmīgi replantēt kāju ir  6 stundu laikā pēc traumas, norāda ārsti. Pacienta stāvoklis šobrīd raksturojams kā smags, bet stabils. Ja dzīšanas process noritēs veiksmīgi, pēc 10 dienām pacients varēs doties mājup.

Replantācijas operāciju veica LPMC ķirurgu un slimnīcas „Gaiļezers” anesteziologu komanda dr. Ervina Lavrinoviča vadībā. „Šis gadījums uzskatāmi pierāda, ka cilvēki visnegaidītākajā veidā var gūt smagas traumas, veicot ierastos mājas darbus. Tādēļ nav lieki pārliecināties par drošību ikreiz darbojoties ar potenciāli bīstamām ierīcēm. Nav normāli, ka pastāv iespēja, zāģējot malku, paslīdēt un nokļūt zem zāģa,” komentējis E.Lavrinovičs.

Kājas replantācijas nav biežas operācijas Latvijā. Cilvēki vairāk traumē rokas un, visbiežāk, tieši darbojoties ar zāģiem. Pirkstu replantācija jau kļuvusi par LPMC ikdienu, atzīst mediķi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas