Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ministriju un valsts iestāžu vadības atalgojums pirmajā pusgadā nav būtiski samazinājies

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zita
z
Daudzi mazo valsts aģentūru direktori uz krīzes fona valsts iestādes uztaisījuši par savām privātajām piparbodītēm. Apejot Darba likuma 7.pantu dažam darbiniekam samazina algu, bet citam samazina vairāk, citam palielina (piem. finansistam-benzīns,janoraksta jauns datoriņš, telefons utt.), bet ģimenes draugam atstāj iepriekšējo atalgojumu. Tiesiskuma principi valstī iznīcināti jau galīgi visos valsts iestāžu līmeņos.
jā jā
j
Es Tev jautāju, cik daudziem algas paaugstinātas pēc 995 noteikumu grozīšanas, nevis pirms tam. Ja neesi kompetents atbildēt, tad nedari to. Es Tev atklāšu nelielu noslēpumu - lai gan neesmu ne amatpersona, ne ierēdnis, tomēr arī man ir pietiekami ciešs sakars ar valsts pārvaldes iestādēm. Arī man gada sākumā palielināja atalgojumu, taču nekādu cinismu tur nesaskatu, jo, neaskatoties uz to, es saņemu apmēram par 30% mazāk, nekā saņemtu 2008.gadā, un sākot ar oktobri samazinājums būs apmēram par 50%. Varbūt pirms brēkuļot vajag painteresēties nedaudz arī par kontekstu, kā samazinājumi reāli notiek?
zigis
z
Sakt vajadzetu ar kulturas ministriju un izskatit prokuraturai ka paraugpravu.Attiecigi kartigu sodu ministram !Tad varbut beidzot si valsts naudas teresana beigtos,ja butu kriminala atbildiba par likumu parkapsanu ka ari to appiesanu.
nē, nē
n
Tak paskaties rakstā, tur būs vairāk kā pieci ierēdņi, kam algas paaugstinātas šī gada pirmajā pusē. Pie tam uz tā fona, ka pārējiem aktīvi algas tika samazinātas.
jā jā
j
Nosauc tos daudzos. Ja viņu ir tik daudz, tad nosauc kādus piecus, kuriem kopš 995 noteikumu grozīšanas ir paaugstināta alga:)
trusis nejaukais
t
tak noteikti ka Sudraba nav galīgi tukša taure, gan jau ka viņa zin, ka jāskatās aprēķinos, nevis to, kas katram uz konta vakar pārskaitīts.
tam jā jā
t
Un tas, ka daudziem tās algas paaugstināja, tas arī normāli? Un, kā tas nākas, ka daudziem ierēdņiem daudz kur algas samazināja jau sen, katram savi MK noteikumi?
jā jā
j
Muļķīgi pat tērēt naudu uz šādu pētījumu veikšanu. Ideja ir sekojoša - Ministru kabinets jūlijā mainīja MK noteikumus par darba samaksu. Visām valsts iestādēm līdz 14.jūlijam bija jāpaziņo par algas samazinājumu. Lielākā daļa tā arī izdarīja, gaidīja līdz 14.jūlijam ut tad paziņoja darbiniekiem par algas samazinājumu, reti kurš to darīja ātrāk. Saskaņā ar Darba likumu, par algas samzinājumu ir jāpaziņo mēnesi iepriekš. Tātatad reāli samazinātās algas ir noteiktas ar 14.augustu. Saskaņā ar citu Darba likuma pantu, vienu mēnesi pēc algas samazinājuma darbiniekam izmaksā algu, kas sastāda iepriekšējā laika vidējo izpeļņu, tātad reālais algas samazinājums būs tikai ar 14.septembri. Un tas, ka šodien parādījās Sudrabas kundzes informācija par cinismu un tamlīdzīgām lietām, ir Valsts kontroles totāla nekompetence darba likumdošanas jautājumos, jo pat teorētiski nevar sanākt tā, ka uz šo brīdi cilvēkiem jau būtu jāsaņem tās par 20% mazākās algas, tas notiks tikai sākot ar oktobri.
dzeris
d
Tas viss parāda mūsu augstākās ierēdniecības attieksmi pret šo valsti un likumiem - mums uzplaut likumiem un valdības lēmumiem, slausim to valsts govi, kam;er tas piens būs, un, ja nosprāgs, gan jau atradīsim sev citu govi. Kaut kas tāds nevienā citā valstī iedomājams nebūtu, tik ciniska un nekaunīga attieksme, un nesodamības apziņa. Lūk, tā ir sistēma, kas radīta 20 gadu laukā, vairāk radīts nekas nav.
tlusis
t
Nu manā darbavietā samazināja... Man'pašai arī nogrieza tos 20 %. Un, jā, mana darba vieta nav šajā "melnajā sarakstā". Diemžēl, jāsaka, ka tādi gadījumi met ēnu uz visiem ierēdņiem. Skumji!
valdis
v
kāda valdība tāds tur karogs.
tiešām b'
t
šodien ap trijiem dienā ievēroju,ka virs MK ēkas Brīvības ielā plīvo valsts karogs ar driskainu malu. Vai tad nevar turēt godā valsts simbolu? Godu valsts kancelejai tas nedara.
atslēgvārds
a
__________"vadības"
ciniķis
c
Mjā, dzīres mēra laikā. Bērniem, pensionāriem, skolotājiem atņemam, augstākajiem ierēdņiem pieliekam klāt. Tā vairs nav valsts, tā ir čomiski mafiozā vara. Bet ilgi šai varai nebūs lemts pastāvēt. Es dažreiz domāju par Staļina 1937.gada valsts aparāta pilnīgu "reformu" un šķiet, sāku izprast tā dziļāko jēgu. Šodien nepieciešamība pēc "reformām" ir lielāka kā toreizi. Lieta tāda, ka visa šī politiskā varza un augstākā ierēdniecība ir cieši saistītas savā starpā un tie ļautiņi ir morālie kropļi - konkrētu antivērtību nesēji, kuri nevar mainīties. Staļins labi saprata - cilvēkus, kas piezīdušies varai un ir ieguvuši noteiktus uzskatus par to, kas viņiem "pienākas" manīt nevar, tamdēļ izvēlējās vienīgo iespējamo ceļu - šo antivērtību nesēju fizisku likvidāciju. Vai mēs pie tā nenonāksim mūsu laikos, redzēsim, izskatās, ka šī mafiozā vara ir tik tālu iegrimusi savā pašapmnierinātībā, ka vairs nemana nekādas sarkanās strīpas. Tamdēļ Gudmens tik pašpārliecināti paziņo - sociālā sprādziena nebūs. Nu, nu, skatīsimies ko nākotne mums nesīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas