Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ministru prezidente cer koalīcijā vienoties par vienu kandidātu valsts kontroliera amatam

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) cer koalīcijā vienoties par vienu kandidātu valsts kontroliera amatam.

Saeima pagājušajā nedēļā nolēma valsts kontrolieri Rolandu Irkli pēc viņa vēlēšanās atbrīvot no amata saistībā ar viņa pāriešanu uz darbu AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) vadībā. Lēmums par Irkļa atbrīvošanu no amata stāsies spēkā 2.decembrī.

Pēc sadarbības sanāksmes premjerministre sacīja, ka labāk būtu, ja koalīcija vienotos par vienu valsts kontroliera kandidātu, bet joprojām koalīcijā par to neesot sākta diskusija.

Siliņa pauda, ka no šīs ceturtdienas, 9.novembra, divu nedēļu laikā varēs pieteikt minētā amata kandidātus, un plānots, ka šo nedēļu laikā koalīcija šo jautājumu izrunās.

TV3 vēsta, ka pēc neoficiālas informācijas valsts kontroliera amatam tiekot apsvērts Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins. Viņa vārds starp ticamākajiem valsts kontroliera amata kandidātiem izskanēja arī iepriekšējā konkursa laikā, taču toreiz amats tika uzticēts Irklim.

Kā ziņots, Irklis lūdza Saeimu viņu atbrīvot no valsts kontroliera amata, jo 7.decembrī viņš sāks strādāt Latvijas pārvades sistēmas operatora AST valdes priekšsēdētāja amatā.

AST iepriekš informēja, ka atlases konkursā uz uzņēmuma vadītāja amatu Irklis demonstrēja padziļinātu izpratni par enerģētikas sektoru un tā problēmjautājumiem Latvijā, kā arī visā reģionā kopumā.

Kopš 2021.gada sākuma Irklis ir valsts kontrolieris, bet iepriekš viņš bija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētājs, kā arī padomes loceklis. Papildus Irklis darbojies Eiropas enerģētikas regulatoru sadarbības aģentūrā un Eiropas Enerģētikas regulatoru padomē, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. AST pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas