Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Mits: ECT spriedums bija iepriekš paredzams

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nasca
n
Likums ir likums. Paldies Dievam, ka sūdzības par LV cietumiem nav sarakstītas simtiem, bet tikai dažas. Bazjaks, kurš visdrīzāk, ka saņems tos 8000 Ls, tik un tā nav apskaužams. Gan jau, ka cietumā šo ir apstrādājuši citi zeki, jo izvarotāji,īpaši bērnu, kas arī ir cietumu sistēmas trūkums cilvēktiesību ziņā, atgriežas jau stipri zili. Un nav arī grūti iedomāties kaimiņu attieksmi, lai kur arī viņš apmestos dzīvot.
jautrais
j
.. puisis gandrīz gaišreīs, bet ne jurists...
hulio
h
drīz notiks izvarotāju praids, viņiem ir tiesības.
Juhans
J
Ja izvarotājs ir labojies un vairs nevienu neizvaro, tad viņš ir pelnījis siltumā uj labklājībā pavadīt svas nebalyās soda dienas, nevis gulēt kā netīrs "petuhs" pie "parašas" pēdējā "galdiņā".
jumors
j
Redz, izvarotājs ir izturējies saudzējoši un cilvēcīgi, tāpēc var sūdzēties, jo zina, ka būs ar ko tiesu aizmaksāt. Kurš nabags var sūdzēties tiesā vienalga kur? Un tāpēc es atbalstu nāvessodu.
Ieva
I
Tāpat kā tev derētu painteresēties par situāciju, kādā dzīvo absolūtais vairums cilvēku, kas slimo ar smagām hroniskām slimībām. Nē, protams, no tā vien, ka neierīkosim izvarotājiem siltumnīcas apstākļus, slimniekiem labāk nekļūs, taču jautājums: kāda joda pēc sākt ar noziedznieku appuišošanu? Tāpēc, ka tie neļaus kāpt uz galvas? Tāpēc, ka slimie tā īsti nevar pasūdzēties, jo veselības aprūpe esot katras valsts darīšana, bet mūsu likumi ir uzrakstīt tik miglaini, ka tos var interpretēt pilnīgi jebkā?
andy
a
Zem attēliem vajadzētu tomēr likt parakstus. Citādi īsti nevar saprast kura bilde tā ir - cienījamā prorektora vai izvarotāja.
ārprāts
ā
Tas ir neizprotami. Par noziedzniekiem, kas pastrādājuši briemsu darbus, ir jārūpējas, lai tik viņiem būtu ok, bet tajā pašā laikā pensionāri un daudzi trūcīgi cilvēki dzīvo necilvēcīgos apstākļos un viņiem nav ko ēst. Kur ir taisnība? Noziedzniekam ir jumst virs galvas, paēdina utt., bet cilvēkiem, kas nav pastrādājuši zvērības vai pārkāpuši likumus, ir tā jāmocās. Pretīgi, ka tiesneši rīkojās kā burta kalpi. Un tagad valsts maksās izvarotājam tādu kompensāciju. Kā var būt tāds absurds, ak noziedzniekiem jāndorošina ļabi apstākļi, bet godprātīgiem cilvēkiem nē.
Sudrabiņš
S
Bet kāpēc iestāžu vadītāji un to pārraugi nevēršas pret vainīgajiem ar regresa prasību? Un kāpēc Valsts kontrole nevērtē šos gadījumus? Kāpēc par ierēdņu cinismu un tiesisko nihilismu ir jāmaksā no nodokļu maksātāju kabatām?
abc
a
Tev varbūt tomēr derētu painteresēties gan par situāciju Latvijas cietumos, gan par kriminālsoda mērķi, gan mēģināt to visu salikt vienā bildē
.
.
atsevišķos gadījumos derētu atkal ieviest nāvessodu, tad varētu ietaupīt daudz naudas un nebūtu arī kam sūdzēties cilvēktiesību tiesā.
Ieva
I
Pilnais dspriedums taču nav publicēts? Tāpēc es gribu uzzināt, jo veselības aprūpi nenodrošina arī cilvēkiem, kas nevienu nav izvarojuši uz slimo ar daudz nopietnākām vainām par tuberkulozi! Savukārt, ja runa ir par cilvēka godu un cieņu, tad tas ir ļoti stiepjams jēdziens, īpaši tāda noziedznieka izpratnē!
tiesiskais nihilisms
t
Arī tepat mūsu valsts tiesās lielā daļā lietu, kurās ir iesaistītas valsts un pašvaldību iestādes, ir iepriekš paredzams, ka spriedums būs valstij / pašvaldībai nelabvēlīgs. Tomēr ierēdņi mierīgi turpina rīkoties prettiesiski, tādā veidā radot valstij / pašvaldībai nopietnus finansiālus zaudējumus, kas nereti pārsniedz šo ECT piespriesto summu. Un šiem ierēdnīšiem nekas par to nav. Neviens pret viņiem ar regresa prasību nevēršas. Un ar katru reizi uzspļāviens cilvēkiem un viņu tiesībām kļūst slaidāks: Ja kāds nav apmierināts, lai tiesājas. Par manām kļūdām un manu nihilismu jau man pašam nav jāmaksā. To samaksā nodokļu maksātāji
Lelle
L
JL , tagad tās klons Vienotība parlamentā jau sēž 8 gadus, bet birokrātiju viņi nekur nav pat mēģinājuši samazināt, tieši otrādi Vienotība vēl tālāk visu samaudžina. Ir vēl trakāk, skatos pāris dienas atpakaļ Frromane (bij. Pirktiņa- JL riženes padomniece) jau sēž maskavas miljardiera kompānijas valdes priekšsēža amatā un taisās būvēt VID ēku!!!!! Lūk kur jaunā maskavas roka Vienotības izpildījumā!!!!
Ēriks
Ē
Tad vatrbūt uzzini PIRMS komentē...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas