Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mozgis atgriežas Bērnu slimnīcas vadītāja amatā

„Dzintaram Mozgim jāturpina vadīt Bērnu klīniskā universitātes slimnīca,” uzskata veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle (TP) pēc iepazīšanas ar dienesta pārbaudes rezultātiem, kurā konstatēts, ka valdes priekšsēdētāja rīcība iepirkumu veikšanā nav bijusi prettiesiska un atbilst normatīvo aktu prasībām. Kā skaidroja VM pārstāvis Oskars Šneiders, līdz šodienai Dz.Mozgim bija bezalgas atvaļinājums, kuru viņš paņēmis dienesta izmeklēšanas laikā. No rītdienas Dz. Mozgis atgriezīšoties darbā un atsākšot pildīt valdes priekšsēdētāja pienākumus.

„Līdz šai dienai neesmu saņēmusi informāciju par kādiem jauniegūtiem faktiem vai apstākļiem,  kas liecinātu,  ka Dzintars Mozgis slimnīcas darbu vadījis negodprātīgi un tādejādi tas varētu traucēt viņam pildīt savus dienesta pienākumus,” norāda B. Rozentāle.

Jau ziņots, ka 9.novembrī Veselības ministrija uzsāka dienesta pārbaudi, lai izvērtētu valdes priekšsēdētāja Dzintara Mozga atbildību saistībā ar iespējamajām nelikumībām slimnīcas iepirkumu konkursos. Kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām BKUS iepirkumos veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Šobrīd BKUS vada Andis Lācis, jo Dz. Mozgis lūdza VM uz laiku, kamēr tiek izmeklēts kriminālprocess, apturēt viņa pilnvaras.

Dienesta pārbaudē konstatēts, ka katram iepirkumam tika veidota sava iepirkumu komisija, taču Dz. Mozgis nav bijis nevienā no tām. Kā savā paskaidrojumā norāda bijušais slimnīcas valdes priekšsēdētājs, viņš nav kontrolējis piedāvājumus, to izvērtēšanu, pretendentu izvēli, kā arī pašu procedūru norisi, jo uzskatījis, ka šāda rīcība varētu tikt uztverta kā mēģinājums ietekmēt iepirkumu komisijas lēmumus vai locekļus individuāli. Viņš nekad nav prasījis un nav pieņēmis nekādus materiālus vai nemateriālus labumus no piegādātājiem un sadarbības partneriem, kā arī nav iespaidojis viņam pakļautos darbiniekus tādu lēmumu pieņemšanā, kuri varētu būt vērsti uz viena vai otra piegādātāja vai pakalpojumu sniedzēja izvēli, rakstīts paskaidrojumā.

Šobrīd Veselības ministrijā notiek darbs, lai izveidotu tādu iepirkumu sistēmu, kas ļautu novērst jebkādas šaubas par iespējams negodīgi rīkotiem konkursiem ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstībai, kuros tiek izmantota Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts galvoto aizdevumu līdzekļi, informē ministrija. Tā atgādina, ka B. Rozentāle ir vairākkārtīgi tikusies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadību un sabiedriskajām organizācijām „Delna” un „Providus”, lai pārrunātu jautājumus par korupcijas risku mazināšanu un iesniegtu izvērtēšanai priekšlikumus, kas paredz centralizēt iepirkumu konkursus būvniecības un medicīnas ierīču jomā. Lielāku preču vai pakalpojumu apjomu gadījumā tas varētu nodrošinātu arī izdevīgākus nosacījumus. Centralizētas iepirkumu sistēmas ieviešanu atbalstījusi Veselības nozares stratēģiskā padome un lielāko slimnīcu vadītāji.


(papildināta 1. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas