Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Muižniece: TP nav motivācijas gāzt valdību

Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece aģentūrai BNS paudusi viedokli, ka pašreizējā situācijā neredz pazīmes, kas liecinātu par valdības gāšanu, taču, pēc viņas domām, valdībai jāsāk savlaicīgi strādāt pie labojumiem budžetā. Viņa arī norādīja, ka TP neesot motivācijas gāzt Dombrovska valdību.

Jau vēstīts, ka pats valdības vadītājs aptuveni pirms mēneša atzina, ka pēc budžeta varētu sekot mēģinājumi šūpot vai pat gāzt valdību, atgādina BNS.

Ceturtdien tiksies Tautas partijas līderis Aindris Šķēle un premjers Valdis Dombrovskis. Arī TP līderis iepriekš paudis, ka budžets ir slikts un būs jāstrādā pie tā grozījumiem. Savukārt premjers dienu pēc budžeta pieņemšanas Saeimā intervijās medijos sacīja, ka budžetā tūlīt pēc tā pieņemšanas grozījumus veikt nebūs nepieciešams. V.Dombrovskis uzskata, ka pašlaik neredz pamatu arī nodokļu izmaiņām.

Tomēr apvienības TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats aģentūrai BNS atzina, ka pašlaik ir pazīmes, ka Tautas partija (TP) varētu mēģināt gāzt valdību. "Šķēles atgriešanās nav tādēļ, ka viņam nav mājās ko darīt. Var gaidīt, ka Tautas partija var mēģināt to darīt," sacīja Grīnblats. Pēc viņa domām, TP nav apmierināta ar savām pozīcijām valdībā, tomēr tuvāko mēnešu laikā no TP rīcības nebūšot. Taču, ja situācija paliktu vieglāka, tad TP to varētu izmantot, lai mainītu savas pozīcijas.

Pilsoniskā savienība deputāts Kārlis Šadurskis uzskata, ka Dombrovska valdības liktenis ir atkarīgs no tā, vai "Šķēle un Šlesers pierunās partijas Saskaņas centrs līderi Jāni Urbanoviču gāzt valdību". Viņaprāt, TP un personīgi Šķēlem ir ārkārtīgi svarīgi pārņemt varu, lai pārvarētu 5% barjeru Saeimas vēlēšanās.

Partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) pārstāvis Artis Pabriks uzskata, ka Dombrovska valdība strādās līdz vēlēšanām, jo "iekšējie oponenti - Tautas partija - izmanto partizāna taktiku, proti, iekož un pazūd krūmos". TP taktika, viņaprāt, ir novājināt Jauno laiku, jo paši nav gatavi uzņemties atbildību.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas