Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Mūrniece iesaka Sūnam izšķirties: politika vai dienests policijā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzskata, ka Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) līderim Agrim Sūnam ir jāizšķiras, vai nu kļūt par politiķi, vai strādāt policijā.

"Viņam ir jāizvēlas, vai viņš stājas partijā, dibina partiju, vai paliek strādāt policijā, viņam ir plašas izvēlas iespējas, jo likums viņam aizliedz atrasties partijā. Vai nu tu esi arodbiedrībā, vai strādā policijā, vai veido politisko partiju. Tā ir tāda izšķiršanās Sūnas kungam - vai nu viņš ir politiķis, vai policists, vai arodbiedrības vadītājs," aģentūrai BNS sacīja Mūrniece.

Ministre atzina, ka Sūna drīkst dibināt partiju, taču viņa nedomā, ka tas būtu savienojams ar ikdienas dienestu policijā, turklāt ministrei ir šaubas, vai policists varētu pilnā apmērā pildīt savus ikdienas pienākumus, ja viņš būtu aizņemts ar partijas lietām.

Lai arī Sūna paziņojis, ka topošajā partijā varētu iesaistīties arī policijas arodbiedrības biedri, ministre uzskata, ka tad likumsargiem jāiet prom no dienesta un viņi var iesaistīties jebkurā partijā, kurā vien vēlas.

Mūrniece līdzšinējo sadarbību ar Sūnas vadīto LAPA vērtēja kā ļoti labu.

Jau ziņots, ka LAPA līderis Sūna iecerējis 1.augustā dibināt jaunu politisko partiju, kuru pārstāvēs visdažādāko profesiju pārstāvji, tostarp no arodbiedrībām. Plānots, ka partijā darbosies aktīvākie arodbiedrību biedri, bijušie iekšlietu un tiesu sistēmas darbinieki, zemnieki, pensionāri, pedagogi un cilvēki, kas nekad nav iesaistījušies politikā un "sasmērējušies".

Sūna būšot viens no partijas dibinātājiem, kas viņam kā policistam nav liegts. Lai arī viņš ir arī jaunā politiskā spēka veidošanas idejas autors, LAPA līderis gan vēl nav izlēmis, vai nodarbosies ar politiku - ja lems par labu politikai, policista pilnvaras noliks.

Topošā partija noteikti gatavosies arī startēšanai Saeimas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas