Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mūrniece: Integrācijas politika Latvijā nav izkopta

Vienīgais veids kā uzlabot Integrācijas politiku mūsu valstī un padarīt to lojālu, būtu integrēt sabiedrību, portālam Diena.lv norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece, uzsverot, ka “Saskaņas centra” (SC) ienākšanu valdībā uztverot ļoti pozitīvi.

Pēc L. Mūrnieces domām, ja SC būs valdībā, tad to varēs uzskatīt par ļoti nozīmīgu punktu Latvijas vēsturē. Taču, lai SC pilnībā ienāktu valdībā, viņiem vispirms ir jāatzīst būtiski noteikumi. Pirmkārt, jāpieņem latviešu valoda kā valsts valoda. "Nedrīkst būt diskusiju par krievu valodas atzīšanu kā otru valsts valodu. Otrkārt, SC jāpieņem situācija ar Starptautisko Valūtas fondu, treškārt, jāatzīst Latvijas okupācijas fakts," uzskata L. Mūrniece.

Ienākot valdībā, SC, tāpat kā pārējām politiskajām apvienībām, būšot jāuzņemas atbildība par valsti kopumā, kā arī par visiem populārajiem un nepopulārajiem lēmumiem.

“Kā zināms, SC pārstāvji darbojas vadošos amatos dažādās Saeimas komisijās un sadarbība līdz šim bijusi ļoti veiksmīga. Pieļauju, kā tāda arī varētu turpināties,” saka L. Mūrniece.

Viņasprāt, Valda Dombrovska galvenais uzdevums ir nodrošināt pēc iespējas plašāku koalīciju. “Protams ir pāragri prognozēt, cik veiksmīgi vai neveiksmīgi strādās jaunā valdība, jo pašreizējā situācija mainās ik pa dienām un apvienības ik pa laikam nāk klajā ar jauniem paziņojumiem,” akcentē ministre.

Jau ziņots, ka pirmdien “Visu Latvijai” līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks Latvijas Radio izteicās, ka arī Latvija varētu ciest sakāvi tāpat kā Vācija, ja tā integrētu sabiedrību. “Valda Dombrovska plāns nākamo koalīciju Saeimā mēģināt izveidot no četriem politiskajiem spēkiem - "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, SC un VL-TB/LNNK - nav iespējams,” uzsvēra I. Parādnieks, “sajūta, ka visi spēlē spēlītes."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas