Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mūrniece: Mozgi neiecēlu, bet daži Rozentāles lēmumi nepatīkami pārsteidza

Sabiedrība par atklātību _Delna _ir neizpratnē, kāpēc augstos amatos ieceltas personas, kurām ir reputācijas problēmas. Tāpēc _Delna _prasa veselības ministra pienākumu izpildītājai Lindai Mūrniecei (JL) skaidrojumu par Baibas Rozentāles (TP) un Dzintara Mozga amatiem.

Veselības ministra p.i. Linda Mūrniece (JL) Dienai stāsta, ka pagaidām vēl nav detalizēti iepazinusies ar Delnas vēstuli, atbildes lūgusi sagatavot Veselības ministrijas (VM) vadībai.

Par bijušā Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Dzintara Mozga atgriešanos slimnīcā L.Mūrniece vien saka - «neesmu viņu apstiprinājusi amatā». Par demisionējušās veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) apstiprināšanu Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītājas amatā L.Mūrniece norāda, ka B.Rozentāle šajā amatā jau strādājusi desmit gadus, tādēļ nebija pamata apšaubīt, ka viņa nebūtu pietiekoši laba LIC vadītāja.

Tiesa, L.Mūrniece piebilst, ka viņu ļoti nepatīkami pārsteiguši vairāki būtiski B.Rozentāles kā ministres pēdējā laikā steigā pieņemtie lēmumi. «Pēdējās nedēļas laikā tika pieņemta kaudze lēmumu,» saka L.Mūrniece. Viens no tādiem ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja iecelšana. L.Mūrniece uzzinājusi, ka šajā amatā iecelts līdzšinējais vadītāja p.i. Semjons Štrihs. Kā Diena noskaidroja VM, S.Štrihs tika amatā apstiprināts 15.martā.

Sabiedrības par atklātību Delna politikas analītiķe Līga Stafecka ziņo, ka ministrei būtu jāsniedz skaidrojums par divu amatpersonu atgriešanos augstos amatos veselības aprūpes struktūrvienībās – B.Rozentāles iecelšanu Latvijas infektoloģijas centra (LIC) direktores amatā, kā arī Dz.Mozga atgriešanos Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) attīstības un finanšu direktora amatā.

Delna lūdz sniegt skaidrojumu, vai L.Mūrniece, ieceļot B.Rozentāli LIC direktores amatā iecēlusi, ir ņēmusi vērā šīs amatpersonas reputācijas problēmas, kas saistītas ar iepriekšējo darbību šajā amatā.

Tāpat Delna lūdz ministrijas kā kapitāldaļu turētāja vērtējumu, vai ministrijai ir radusies pārliecība, ka pēc notikušā korupcijas skandāla BKUS, kā arī pēc kļūdaini organizētā publiskā iepirkuma slimnīcas korpusa rekonstrukcijai, bijušais valdes priekšsēdētājs Dz.Mozgis ir piemērots slimnīcas attīstības un finanšu direktora amatam.

Jau ziņots, ka no amata aizgājušais Dz.Mozgis atgriezies darbā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS). Viņš sācis strādāt attīstības un finanšu direktora amatā.

Iepriekš tika pieļauts, ka Dz.Mogis varētu atgriezties attīstības direktora amatā. Šādu piedāvājumu viņam izteica bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle. Pēc viņas vārdiem, Dz.Mozgi vajag lolot, jo viņš esot viens no labākajiem veselības aprūpes organizatoriem, kurš spējot nodrošināt caurskatāmību.

(papildināta ar L.Mūrnieces viedokli)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DELNAS VĒSTULE

 

Delnas vēstuli lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas