Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mūrniece paziņo par izstāšanos no Vienotības

Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece savā profilā sociālajā tīklā Facebook publicējusi attēlu ar iesniegumu partijas Vienotība valdei, lūdzot pieņemt viņas izstāšanos no šī politiskā spēka.

Ekspolitiķe ierakstā Facebook klāstīja, ka līdz ar Vienotības izveidošanos atmosfēra frakcijā bija ļoti mainījusies.

"Mēs (Jaunā laika frakcijā) kopā strādājām, mēs kopā priecājāmies, bēdājāmies un strīdējāmies, gājām pārgājienos un dzērām vīnu. (..) Mēs frakcijā viens otram bijām plecs, draugs, partneris. Kad sāka veidoties Vienotība, kāds mans sens draugs no citas partijas teica - "tu redzēsi, cik tagad būs intrigu un iekšēju svītrojumu vēlēšanās". Un tieši tas bija jaunums, ko Jaunais laiks piedzīvoja. Es tajā laikā biju ministre un ļoti aizņemta, tikai obligātajās dienās atrados frakcijā, un jutos tur kā svešās mājās, tik ļoti viss bija izmainījies. Nebija Jaunā laika, un tas, kas bija nācis vietā, bija man svešs," atminas Mūrniece.

Mūrniece, kura iekšlietu ministres amatā bija kopš 2009. gada pavasara, bet par demisiju paziņoja 2011. gada februārī.

Tolaik Mūrniece norādīja, ka divu gadu laikā kopš atrašanās amatā viņa ir bijusi spiesta pieņemt un īstenot gadiem atliktus lēmumus, turklāt Iekšlietu ministrija arī "treknajos gados" ir bijusi visnabadzīgākā ministrija.

"Ja man nav izdevies neko mainīt, tad ar šo savu soli aicinu katru Latvijas iedzīvotāju padomāt par savu atbildību, sniegt padomus, palīdzēt, domāt līdzi un darboties līdzi, nevis tikai aktīvi kritizēt," pēc paziņojuma par demisiju komentēja Mūrniece.

Savukārt vietnē Facebook, turpinot skaidrot lēmumu izstāties no Vienotības, eksministre raksta:

"Aizejot no ministrijas, dabiski būtu iet projām arī no partijas, tomēr tur vēl bija palikuši mani cilvēki, kam gribēju būt plecs, ja tādu vajadzēs," pauž Mūrniece, un turpina: "Redzēju, cik strauji viss mainās un cik ļoti tas neatbilst tam, kā iedomājos. Duncīši mugurā, kaušanās un pārdošanās par amatiem, savstarpēja apsaukāšanās, šķietamas ietekmes dalīšana, pakāpšanās uz citu galvām. Liekulīgi smaidi sejā, nikni vārdi kamerās. Vismaz tas, ko redzēju TV, tā izskatījās. Tie, kas strādāja, uz šī fona vienkārši pazuda, jo nespēja sacensties ar to, kas notiek. Kāds, jūtot, ka viss brūk, devās apstaigāt citas partijas cerībā nodrošināties ar vietu sarakstā uz nākamajām vēlēšanām. Dažiem cilvēciskās attiecības palika rindā aiz politikas."

Mūrniece politikā ienāca līdz ar Jauno laiku, ievēlēta 8. un 9. Saeimā, kā arī savulaik īsu brīdi bijusi aizsardzības ministre.

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Šī ir tā varone, kura izmantojot savu dienesta stāvokli, pa kluso pārdeva azerbaidžāņiem Rīgas/Romas viesnīcu, kā pateicību saņemot viesnīcas direktrises amatu, par ko, intervijā Kivičam, atzinās, ka vispār nekā ne zinot, ne saprotot. Bet gastroenterologs no Libānas - cepuri nost - tāpat kā azerbaidžāņi, zināja, kā savā labā izmantot latvju zelteni, kura savu žilbinošo karjeru iesāka vēl LPSR drošības struktūrās...
Paņēma no Vienotības, cik varēja
P
paministrēja divās ministrijās, pasēdēja Saeimā, patēloja lielu dāmu, nu, kad Vienotība neko tādu vairs nevar solīt, dodas prom.
mamma daba
m
Nāk politiskā ziema un Vienotības žurkas laižas uz siltākām vietām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas