Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

NA sniegs arī savus priekšlikumus Vienotības un ZRP ekspertu izstrādātajiem dokumentiem

Nacionālā apvienība, ja to aicinās būt par trešo koalīcijas partneri, sniegs arī savus priekšlikumus ekspertu grupu izstrādātajiem priekšlikumiem, pastāstīja apvienības pārstāvis Imants Parādnieks.

Līdzšinējo sarunu gaitu viņš vērtēja kā dīvainu, jo, viņaprāt, pie galda būtu jāsēžas visiem partneriem. "Skatīsimies un vērtēsim, ko viņi būs sastrādājuši, bet princips ir visai dīvains. Ja piedalās, tad piedalās visi. Citādi sanāk, ka kāds zina labāk. Ir jānolaižas no augstumiem, jo, kopīgi runājot un spriežot, var pavērties cita aina. Galvenais ir saprast, ka arī citam var būt pareizs un izsvērts skatījums uz konkrēto lietu," uzskata Parādnieks.

Nacionālā apvienība iecerējusi formulēt savus ekonomiskos un valsts pārvaldes priekšlikumus, "ko mēs vēlētos, lai tie būtu iekļauti valdības deklarācijā".

"Jauns valdības veidošanas veids būtu, ja partneri būtu līdzvērtīgi," Parādnieks komentēja iepriekš Zatlera Reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera pausto gandarījumu par to, kā tiek veidota valdība – ka vispirms tiek diskutēts par programmu, nevis amatu sadali.

Jau vēstīts, ka pašlaik sarunas par valdības veidošanu risina "Vienotība" un ZRP. To pārstāvji šonedēļ strādājuši ekspertu grupās pie programmas. Ekspertu darba grupu redzējums tiks apkopots un, visticamāk, pirmdien nosūtīts potenciālajām nākamās koalīcijas partijām – "Saskaņas centram" un Nacionālajai apvienībai.

ZRP naktī uz sestdienu nolēma par trešo partneri aicināt SC, savukārt "Vienotība" sliecas uz Nacionālās apvienības pusi. "Vienotība" par šo jautājumu lems pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas