Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Nacionālā apvienība: Vienotībai jāuzņemas pilna atbildība par 100 miljonu latu ES līdzfinansējuma saglabāšanu

Šāds lēmums otrdien pieņemts Nacionālās apvienības valdes sēdē. Vienlaikus NA uzskata, ka valdības koalīcijas partijām ir jāturpina diskusija par to, pēc kādiem kritērijiem ir ieceļamas valdes valstij un pašvaldībās piederošos uzņēmumos, jo veids, kādā notikusi Pasažieru vilciena’ valdes maiņa, sabiedrībā kārtējo reizi rada neizpratni un aizdomas par negodprātīgu rīcību no valsts varas puses.
Nacionālā apvienība (NA) nav apmierināta ar satiksmes ministra Aivja Roņa šodien koalīcijas sadarbības padomē sniegto skaidrojumu par a/s Pasažieru vilciens’ jaunās valdes iecelšanas kritērijiem un uzskata, ka partijai Vienotība’ ir jāuzņemas pilna atbildība par to, lai Latvija nezaudētu ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 100 miljonu latu apmērā.

Jau ziņots, ka pēc pagājušonedēļ notikušajām sarunām EK nolemts piedāvāt Spānijas uzņēmumam CAF grozīt jauno vilcienu iepirkuma līgumu, lai varētu saņemt Eiropas Savienības finansējumu.

EK iepriekš brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot PV un Spānijas uzņēmuma CAF parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, tai var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas