Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Nacionālās apvienības valde aicina iespējamos valdības partnerus vienoties par vairākiem uzdevumiem

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK aicina iespējamos valdības partnerus vienoties par vairākiem uzdevumiem, tajā skaitā Satversmē nostiprināt kā negrozāmu normu latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, portālu Diena.lv informēja apvienības pārstāvis Jānis Tomelis.

Nacionālā apvienība aicina partnerus vienoties par vairākiem uzdevumiem. Pirmais no tiem - Satversmē nostiprināt kā negrozāmu normu latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu. „Līdz ar to būtu novērsts tāds absurds kā iestāšanās par krievu kā valsts valodu. Ir būtiski jāpalielina finansējums Valsts Valodas centram,” norādīja Nacionālās apvienības valde.

Nākošais uzdevums, par ko apvienība piedāvā vienoties, ir valsts un pašvaldību finansētajās pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās pakāpeniski pāriet uz mācībām valsts valodā. „Esam gatavi diskutēt par šo pārmaiņu termiņiem un uzdevuma izpildes taktiku, bet pats uzdevums ir izšķirīgi svarīgs vienotai Latvijas sabiedrībai. Vienlaicīgi tas nozīmē lielāku atbalstu izglītībai mazākumtautību valodās,” skaidroja J.Tomelis.

Nacionālā apvienība vēlas panākt vienošanos arī par atbildības noteikšanu likuma priekšā par nacistiskā un komunistiskā režīma slavināšanu un simbolikas izmantošanu. „Šī fakta skaidrošana Latvijā un ārvalstīs, kā arī šo režīmu upuru piemiņas sargāšana ir valsts pašcieņas un vēsturiskā taisnīguma jautājums. Katrs, kurš cīnījies par Latvijas neatkarību, ir jātur augstā godā un cieņā,” teica J.Tomelis.

Valde arī uzskata, ka jāveicina iespējami kvalitatīvāka naturalizācijas procedūra atbilstoši Eiropas valstu praksei, jo „Latvijas pilsonība ir valstiskās lojalitātes un uzticības simbols”.

„Zatlera Reformu partijai un Vienotībai ir iespēja izdarīt vēsturisku izvēli - veidot nacionāli atbildīgu un tiesisku valdību kopā ar Nacionālo apvienību,” aicināja apvienības valde.

„Līdzšinējais nacionālās politikas trūkums ir ļāvis prokremliskajam Saskaņas centram vairot pārstāvniecību parlamentā. Latviskas koalīcijas uzdevums ir īstenot tādu politiku, kas nodrošina nacionālas valsts izaugsmi,” uzsvēra apvienības valde.

Nacionālā apvienība arī pauda gandarījumu, ka sarunās ar Zatlera Reformu partiju un Vienotību izkristalizējušās daudzas kopīgas nostādnes valsts pārvaldes, ekonomikas, sabiedrības saliedētības, demogrāfijas un īpaši tiesiskuma jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas