Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nākotnē, iespējams, pieaugs tiesvedību skaits par ES līdzekļu atgūšanu

Pastāv iespēja, ka nākotnē varētu pieaugt tiesvedību skaits par nelietderīgi izmantoto Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu atgūšanu,  pastāstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Struktūrfondu vadības un kontroles departamenta Programmu vadības nodaļas vadītājs Raimonds Aleksejenko.

Viņš klāstīja, ka pašlaik tiesās ir četras prasības pret uzņēmējiem par ES fondu līdzekļu atmaksu, tomēr to skaits tuvākajā nākotnē varētu palielināties, jo drīzumā daudziem no projektiem beidzas uzraudzības periods, kā arī tuvojas gada pārskatu iesniegšanas laiks, pēc kā var secināt, vai uzņēmums ir realizējis iecerētās lietas.

"Visi šie iemesli liek pieļaut iespēju, ka atkal varētu uzrasties kāds, kas kaut ko nav izdarījis projekta mērķos," uzsvēra R.Aleksejenko.

Jau ziņots, ka pašlaik tiesās ir četras prasības pret uzņēmējiem par ES fondu līdzekļu atmaksu. Divi ir mācību programmās, kas reāli nav notikušas, taču daļa līdzekļu jau bija izmaksāti. Ir projekts par niedru pļaušanu, kurā tika iegādāta, acīmredzami lietota tehnika. Savukārt pēdējais ir kokzāģētava Meža pasaule, par kuru gadu pēc paredzētās projekta realizācijas aģentūra saņēma informāciju, ka uzņēmumā saimnieciskā darbība nenotiek.

LIAA ir Ekonomikas ministrijas pārziņā. Tās mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu, un palielināt Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas