Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nakts reidā Rīgā ceļu policija fiksē 77 pārkāpumus

Pirmajā reidā, ko Ceļu policija rīkoja pēc aizvadītās nedēļas nogales daudzajām avārijām ar cietušajiem, konstatēti trīs braucēji reibumā, viens bez tiesībām un desmit ātruma pārsniedzēji, Dienu informēja Valsts policijas (VP) Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena. Kopā reidā, kas Rīgas reģionā notika no trešdienas pulksten 20 līdz pulksten 2 ceturtdienas naktī, reģistrēti 77 administratīvie pārkāpumi. Reidā piedalījās gan VP Ceļu satiksmes kontroles, gan VP Rīgas reģiona pārvaldes ceļu policijas bataljona darbinieki.

Jau ziņots: apkopojot statistikas datus par ceļu satiksmes negadījumiem pagājušajās brīvdienās, policija konstatējusi, ka būtiski palielinājies cietušo un bojā gājušo cilvēku skaits. Laika periodā no 30.maija līdz 1.jūnijam Valsts policijā reģistrēti 123 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 53 un gājuši bojā 7 cilvēki.

Reaģējot uz šo situāciju, no 4.jūnija tiks organizēti plaši ceļu policijas reidi visā valsts teritorijā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta pārkāpumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu vadīšanu alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu reibumā, agresīvu braukšanu un atļautā braukšanas ātruma neievērošanu, kas bija galvenie iemesli pagājušo brīvdienu traģiskajām sekām.

"Bez tam, lai nepieļautu pārgalvīgu vadītāju neapdomīgu braukšanu, kuras rezultātā tiek apdraudēta nevainīgu cilvēku veselība un dzīvība, veicot ceļu satiksmes uzraudzību, tiks pievērsta īpaša uzmanība motociklu un transportlīdzekļu vadītāju uzvedībai uz ceļa," pastāstīja L.Neimane-Zobena.

Rīkotā reida atskaite par 2009.gada 03. jūniju

149.24.-2.d bez apdrošināšana (OCTA) 149.8 1.d-24.d ātrums 149.15 1.d-8.d alkohols 149.4 13.d  agresīvā brauk. 149.4 3.d-5.d bez tiesībām 149.21 149.23 gājēji, riteņbraucēji 149.5 1.d    luksofors 149.14 1.d-9.d. dzelzceļš CSNg Protokoli ar paz. par stāvēš. Citi   jostas KOPĀ Noziegumi stundas
8 10 3 1 2 11 38 4 77

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas