Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nauda slimajam bērnam saziedota, jau izlidojis uz klīniku Briselē

Līdz piektdienas pēcpusdienai - plkst. 15:15 Bērnu slimnīcas fondā septiņgadīgajam dobelniekam, kam steidzami nepieciešama aknas transplantācijas operācija, ir saziedoti 34 389 lati, liecina slimnīcas mājas lapā ievietotā informācija. Tajā skaitā saziedoti 2210 eiro, vecākiem ziedoti ap 5000 latu.

Jau vēstījam, ka zēna operācijai valsts naudu piešķīra (operācija Briseles klīnikā izmaksā 95 000 eiro), bet ceļa izdevumiem nē. Vecākiem nebija naudas ne zēna pārvešanai, ne uzturēšanās izdevumiem.

Sanitārajai lidmašīnai vajadzēja 12 000 latu un tā Rīgā piektdien atlidoja no Vācijas, šovakar vēstīja Latvijas televīzijas Panorāma. Briseli tā sasniegs trīs stundu laikā. Par saziedoto naudu uz Beļgiju devies arī zēna mammas brālis, kurš būs donors, bet vēlāk izlidos arī zēna vecāki.

Radinieki pateicās naudas ziedotājiem un izteica cerību, ka operācija izdosies. Ārsti bērna stāvokli raksturoja kā smagu, zēns visu laiku ir narkozē, bet stāvoklis esot stabils.

Veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) solīja, ka valsts turpmāk varētu apmaksāt arī ceļa izdevumus. Ministrs piekrīt, ka situācija ir absurda, kad valsts apņemas samaksāt par operāciju, bet naudu ceļam nepiešķir, informēja Panorāma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas