Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Naudiņš pēc atteiktās pielaides valsts noslēpumam vairs nepretendēs uz ministra amatu

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka Naudiņam nav piešķirama pielaide valsts noslēpumam.
Pašreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA) pēc atteikuma izsniegt viņam augstākās kategorijas pielaidi valsts noslēpumam uz amatiem jaunajā valdībā nepretendēs, viņš atzina Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma.

Viņš apņēmies strādāt ministra amatā līdz šīs valdības pilnvaru beigām, bet pēc tam turpinās strādāt Saeimā. Viņš atzina, ka, neesot pielaidei darbam ar valsts noslēpumu strādāšana ministra amatā ir apgrūtināta un četru gadu garumā nebūtu iespējama.

Jāatgādina, ka VARAM ir viena no ministrijām, kuru savā pārziņā arī jaunajā valdībā labprāt saglabātu NA, kaut gan izskanējis, ka uz to pretendējot arī Zaļo un zemnieku savienība, ministra amatam plānojot deleģēt Māri Kučinski.

Likumā par valsts noslēpumu minēti septiņi argumenti, kāpēc pieeja konfidenciāliem, slepeniem un sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem personai tiek liegta. Pielaide nepienākas arī personai, par kuru pārbaudes gaitā ir konstatēti fakti, kas dod pamatu apšaubīt tās uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu.

Tieši šī norma bija minēta nu jau demisionējušajai Naudiņa partijas biedrei - tieslietu ministrei Baibai Brokai - adresētajā SAB vēstulē. Arī viņai birojs atteica izsniegt pielaidi valsts noslēpumam. Arī Broka gan meklēja taisnību pie Kalnmeiera, taču viņš sūdzību noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas