Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Neapmierinātību ar varu Zatlers salīdzina ar pavāra prasmēm virtuvē

Lai gan ik pa laikam notiek diskusijas par prezidenta pilnvaru paplašināšanu, Valsts prezidents Valdis Zatlers nesaredz nepieciešamību mainīt varas sadalījumu Latvijā.

"Es domāju, ka ir svarīgi strādāt tajā varas dalījuma sistēmā, kāda mums ir, nevis meklēt kaut ko jaunu, domājot, ka tas kaut ko izmainīs un glābs. Cilvēku iniciatīva un aktivitāte ir tā, kas noteic, cik veiksmīgi vai neveiksmīgi darbojas mūsu politiskā sistēma," intervijā aģentūrai BNS atzina Zatlers.

Viņš vēlmi mainīt sistēmu salīdzināja ar neapmierinātu pavāru.

"Tas būtu apmēram tā, ka viens pavārs ir neapmierināts ar to, kas viņam tur sanācis, un viņš nevis meklētu labākus, kvalitatīvākus produktus vai uzlabotu savas prasmes, bet vienkārši teiktu, ka es nopirkšu jaunu pavārgrāmatu un viss būs kārtībā," pastāstīja prezidents.

Viņš norādīja, ka diemžēl Latvijā pietrūkst cilvēku aktivitātes un līdzdalības politiskajos procesos.

"Ja vairāk cilvēku nāks politikā ar jaunām idejām, arī šī politiskā sistēma, kas mums pašlaik ir, var dot labus rezultātus. Ir vajadzīgi jauni cilvēki!" uzsvēra prezidents.

Uz apgalvojumu, ka politiķi sevi kā profesiju ir diskreditējuši un uzņēmēji atsakās iet politikā, lai nesmērētu savu vārdu, prezidents atbildēja: "Tā ir paiešana malā. Mēs nevarēsim dzīvot bez politiķiem. Ir jāuzņemas iniciatīva, nedrīkst baidīties, ir jāsajūt sevī spēks! Var pārvarēt arī šo slikta politiķa tēla problēmu. Tas prasīs laiku, tas prasīs rūdījumu, tas prasīs arī zināmu negatīvu auru sākumā, bet būs jāpierāda, lai cilvēki notic."

Runājot par prezidenta pilnvaru paplašināšanu, tostarp Satversmes tiesas priekšsēdētāja Gunāra Kūtra ideju, ka ģenerālprokurora apstiprināšanu amatā varētu uzticēt prezidentam, Zatlers norādīja, ka svarīgi, lai šādas idejas tiktu apspriestas arī juristu un ekspertu vidū, būtu izvērtēti to plusi un mīnusi.

Viņaprāt, Saeimai, ja tā vēlētos, būtu jānāk klajā ar grozījumiem tiesību aktos, lai paplašinātu prezidenta pilnvaras.

"Saeima ir likumdevējs, un šādiem priekšlikumiem un grozījumiem ir jānobriest Saeimas iekšienē," piebilda Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas