Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Neatkarīgie deputāti sola atbalstu ES līgumiem

Sešu pie frakcijām nepiederošo deputātu grupa sola atbalstu Eiropas Savienības (ES) fiskālās disciplīnas līgumam un Lisabonas līguma grozījumiem.

Deputātu grupa, kas Rīgas pilī bija ieradusies pilnā sastāvā, to otrdien apliecinājusi sarunā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Saeimas deputāte Elīna Siliņa žurnālistiem pastāstīja – ar prezidentu pārrunāts, ka pašlaik, gaidot referendumu, pārāk sakāpināta uzmanība ir valodas jautājumam, taču būtiskāk ir pārslēgties uz ekonomikas attīstības plānošanu un tautsaimniecības jautājumiem, tostarp Latgales reģiona attīstību.

Politiķi ar prezidentu pārrunājuši, ka jākompensē līdz ar Saeimas lēmumu nesen spēkā stājušais liegums pierobežā dzīvojošajiem nodarboties ar tā saucamo legālo kontrabandu, ik dienu dodoties pāri robežai pēc dažādām precēm tirgošanai Latvijā. Abas puses bijušas vienisprātis, ka jābūt kādam kompensējošam mehānismam, sniedzot iespēju pierobežā dzīvojošajiem darīt kādu darbu un nopelnīt.

Bērziņš arī novēlējis neatkarīgo deputātu grupai "noformēties ar kopīgu vīziju kā vienotam spēkam", sacīja Siliņa.

Līdz ar tikšanos ar neatkarīgo deputātu grupu Valsts prezidents pabeidzis tikšanos sēriju ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem par valsts un Eiropas mērogā aktuāliem jautājumiem. Savu viedokli pēc sarunām ar partijām Bērziņš darīs zināmu pirmdien, kad gaidāms rakstveida Valsts prezidenta paziņojums.

Lisabonas likuma grozījumi paredz no nākamā gada iedarbināt Eiropas finanšu stabilizācijas mehānismu. Lai to pieņemtu, tas, iespējams, jāatbalsta visām ES dalībvalstīm. Izmaiņu ratificēšanai nepieciešams divu trešdaļu parlamentāriešu atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas