Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Nedēļu pirms parakstu vākšanas beigām par grozījumiem Satversmē parakstījies 31 tūkstotis pilsoņu

Nedēļu pirms parakstu vākšanas beigām par grozījumiem Satversmē parakstījušies 31 116 pilsoņi, portālu _Diena.lv _informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Savukārt parakstu vākšanā tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem laikā no šā gada 18.maija līdz 31.maijam saņemts šāds parakstu skaits - par grozījumiem likumā „Par valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam” nodošanu tautas nobalsošanai – 14467 vēlētāji, grozījumiem likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” – 14498 personas, bet par grozījumiem likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” – 14430 vēlētāji.

Parakstu vākšana par grozījumiem Satversmē ilgs līdz 9.jūnijam, bet parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem – līdz 16.jūnijam.

Abās parakstu vākšanās jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 153 232 vēlētājiem. CVK rīkotajā parakstu vākšanā iegūtajiem parakstiem par Satversmes grozījumu nodošanu parlamentam vēl tiks pieskaitīti tie vairāk nekā desmit tūkstoši parakstu, kurus savāca Visu Latvijai!.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas