Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

No uzņēmēja Saknīša tiesa piedzen 4,7 miljonus latu

Rīgas apgabaltiesa trešdien apmierināja SIA Aģentūra GS administratora Alfa Buķeļa prasību un no savulaik par Latvijas lielāko zemes īpašnieku atzītā Gata Saknīša piedzina 4,7 miljonu latu zaudējumus, kas uzņēmumam radušies saistībā ar noslēgto līgumu nepildīšanu.

Trešdien pasludināto spriedumu no 23.februāra 20 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā, iesniedzot apelācijas sūdzību, informēja tiesas kancelejas vadītājs Ingars Sprukts.

Ar G.Saknīti savulaik saistītās Aģentūras GS administrators tiesas ceļā bija lūdzis piedzīt zaudējumus, kas radušies, jo nav tikuši izpildīti starp Saknīti un uzņēmumu noslēgtie dažādu veidu līgumi - aizdevuma līgumi un citi.

Aģentūru GS 2008.gada 10.jūlijā par maksātnespējīgu atzina Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa. Par maksātnespējīgu atzīta arī ar G.Saknīti un viņa ģimeni saistītā SIA Saknīša īpašumi un SIA GS Nekustamie īpašumi.

Jau ziņots, ka G.Saknīša un viņa ģimenes locekļu īpašumu atsavināšanai iepriekš tika rīkotas jau vairākas izsoles.

Turklāt Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apmierinājusi AS Rietumu banka pieteikumu un izsniegusi izpildrakstu 2008.gada 3.martā pieņemtā Latvijas Komercbanku asociācijas šķīrējtiesas sprieduma izpildei, ar kuru no G.Saknīša, viņa ģimenes locekļiem un ar tiem saistītajiem uzņēmumiem NGE, Aģentūra GS un GS nekustamie īpašumi piedzīts kopumā 12,46 miljonu latu parāds.

Rīgas apgabaltiesa arī daļēji apmierināja Rietumu bankas prasību atzīt par spēkā neesošu 2008.gada pavasarī noslēgto Gata un Evijas Saknīšu laulības līgumu.

Aģentūras GS administrators tiesā iesniedzis prasību par 702 800 latu zaudējumu piedziņu no Krievijas slēgtās akciju sabiedrības Edilīcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas