Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Noraida Jaunās Saskaņas pārstāvja pieteikumu par EP vēlēšanu rezultātu atcelšanu

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi partijas Jaunā Saskaņa (JS) pārstāvja Artūra Maltas pieteikumu par Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātu atcelšanu, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīgs Sandis Zellis.

Spriedums, ar kuru JS pārstāvja pieteikums noraidīts, nav pārsūdzams un stājas spēkā tā pasludināšanas brīdī.

Zellis atgādināja, ka Administratīvā apgabaltiesa līdzīgos apstākļos pēc JS pieteikuma jau ir analizējusi argumentus par pieļautajiem pārkāpumiem EP vēlēšanu organizēšanā. Ievērojot, ka izskatāmajā lietā pieteicēja argumenti ir gandrīz identiski minētajā lietā paustajiem argumentiem, tiesa spriedumā izmantoja iepriekšējā spriedumā ietverto argumentāciju.

Proti, apgabaltiesa atzina, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde kā atbildīgā iestāde par paziņojumu nosūtīšanu pa pastu nav pienācīgi izpildījusi likumā noteikto pienākumu nosūtīt vēlētājam pa pastu uz viņa dzīvesvietas adresi Latvijā informāciju par to, kura vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā viņš iekļauts. Līdz ar to EP vēlēšanu sagatavošanas stadijā ir konstatējams procesuāls pārkāpums, tomēr tiesa secināja, ka no iestāžu puses, konstatējot paziņojumu nepiegādāšanas faktu, ir sekojusi aktīva rīcība, lai ar visiem iespējamiem līdzekļiem novērstu noteiktā pienākuma neizpildes radītās sekas.

Līdz ar to, pieņemot, ka arī vēlētāji izturas pret savām tiesībām un pienākumiem atbildīgi, sekojot līdzi jaunākajai informācijai par EP vēlēšanām, iespējas uzzināt savu vēlētāju iecirkni vēlētājiem kopumā tika nodrošinātas, atzinusi tiesa.

Jau vēstīts, ka Malta pieteikumā par EP vēlēšanu atcelšanu pauž, ka esot bijuši būtiski pārkāpumi, jo kādu laiku neesot bijusi iespēja balsot iepriekš jebkurā iecirknī "sabrūkot IT sistēmai Latvijā", ka arī "daudzi nav saņēmuši informāciju par savu balsošanas iecirkni".

JS EP vēlēšanās saņēma 0,18% jeb 829 balsis un pie mandātiem netika.

Tāpat ziņots, ka Administratīvā apgabaltiesa iepriekš noraidījusi divus pieteikumus, tai skaitā arī JS pieteikumu, ar kuriem tika lūgts atcelt CVK lēmumu par EP vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Vaņa-Oskars atkal Latvijā !
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Iesaku Dienas kolektīvam samekjēt to krievu uti savā starpā un laicīgi viņu padzīt !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas