Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Noraida opozīcijas deputātu pieprasījumu par Rinkēviča "izvairīšanos no pienākumu pildīšanas"

Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijas deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), kurā politiķi pārmeta ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) "izvairīšanos no pienākumu pildīšanas" nepilngadīgo Latvijas valstspiederīgo Lielbritānijā tiesību aizsardzībā. Jautājums parlamentā izraisīja plašas debates.

Dokumentā norādīts, ka Rinkēvičs esot sniedzis nepatiesas ziņas Saeimas deputātiem. Parlamentārieši pauž, ka ir iepazinušies ar Ārlietu ministrijas (ĀM) sniegto atbildi jautājumiem par nepilngadīgo tiesību aizsardzību. Tajā uz vairākiem jautājumiem ārlietu ministrs esot izvairījies atbildēt, uzskata politiķi. Tāpat viņi uzskata, ka pastāv komunikācijas un sadarbības problēmas starp ĀM un pārējām kompetentajām iestādēm nepilngadīgo tiesību jomā.

Deputāti norāda, ka ĀM pozitīvi novērtējusi Latvijas iestāžu kapacitāti nodrošināt bērniem labvēlīgu lēmumu pieņemšanu ārvalstīs. Taču parlamentārieši vērsa uzmanību, ka Demogrāfisko lietu centra ziņojumā apgalvots pretējais, proti, ka bāriņtiesām nav pietiekošas kapacitātes un cilvēkresursu.

Kučinskis tika aicināts rosināt ārlietu ministru izvērtēt diplomātiskā dienesta darbinieku atbilstību amatiem.

Deputāti norādījuši arī uz vairākām citām, viņuprāt, problēmām saistībā ar ĀM darbu.

Pieprasījumu bija iesnieguši deputāti Jūlija Stepaņenko (Saskaņa - S), Inguna Sudraba (No sirds Latvijai - NSL), Nellija Kleinberga (Latvijas Reģionu apvienība - LRA), Silvija Šimfa (NSL), Varis Krūmiņš (LRA), Mārtiņš Šics (LRA), Jānis Ruks (LRA), Ivars Brīvers (LRA), Rihards Melgailis (LRA), Juris Viļums (LRA), Andris Morozovs (S) un Artūrs Rubiks (S).

Top komentāri

Margarēta
M
Laikā, kad tiek pieņemts un tūlīt tiks izsludināts vairāk nekā apšaubāms veselības finansēšanas likums, kad tiek shēmotas jaunas OIK afēras un par esošajām nevienam nekas nedraud (ne tiem, kas būtībā piesavinājušies valsts naudu, ne tiem, kas par to politiski atbildīgi), opozīcijas vienīgā rūpe ir daži desmiti bērnu, kurus ik gadu no ģimenēm (un ne jau nu bez pamata) izņem to valstu sociālās aprūpes un bērnu tiesību aizsardzības iestādes, kur apmetušies bērnu vecāki, pat nepapūlēdamies noskaidrot, kādi šai valstī ir viņu kā vecāku pienākumi un kas draud par šo pienākumu nepildīšanu. Ticiet man, dārgā opozīcija, tie gadījumi, lai kā taisnotos un dievotos atņemto bērnu vecāki, ne ar ko neatpaliek no tiem, par kuriem nupat beidzot arī Latvijā bērnus tomēr nogādā krīzes centros un no ģimenēm izņem. Un labāk lai izņem, nevis kāds mazs bērns "dzīvo viens un mirst viens", kā nabaga puisēns Liepājā. Dublinā, Korkā vai Mančesterā mazais Ivans nebūtu miris. Viņš jau sen dzīvotu citā ģimenē.
Tagad redzam
T
Kas saeimā tie tādi vietējie Saskańas sadarbības partneri un sabiedrotie
Nu jā!
N
Stepaņenko, Sūdraba, Šimfa - odiozās liekules un meles, kuras -agri vai vēlu= ķers Dieva sods par teatrālo, melīgo un neīsto dzīvi. Būtu viņas gājušas kādiem nabagiem palīdzēt, tos paēdinot un apmazgājot, tādējādi savu ļauno, seklo un tukšo dzīvi IZPIRKDAMAS!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas