Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

NPA pārstāvis bildējis Mūrnieces dienesta auto, ministre lūdz pastiprināt apsardzi

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) lūgusi nodrošināt sev pastiprinātu apsardzi, aģentūrai LETA apstiprinājusi pati ministre.

Mūrniece atklāja, ka šo pēcpusdien bija aizbraukusi uz skolu pretī bērniem un redzējusi, kā Neatkarīgās policistu arodbiedrības pārstāvis Andrejs Melnalksnis pie skolas ārdurvīm ar fotoaparātu gaidījis iznākam viņas bērnus un vēlāk sācis viņus fotografēt.

Par notikušo Mūrniece informējusi Drošības policiju un lūgusi nodrošināt sev pastiprinātu apsardzi. Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa apstiprināja ministres teikto, bet plašākus komentārus policija nesniedz.

Ministre arī atklāja, ka vakar saņēmusi kādu anonīmu e-pastu ar draudiem.

Savukārt Melnalksnis LETA stāstījis, ka viņš patiešām šodien atradies pie skolas Baložos, bet nefotografējis konkrēti Mūrnieces bērnus, jo viņus nepazīst. Viņš iemūžinājis ministres dienesta automašīnu "Audi A6", ar kuru ik dienu, pēc Baložu iedzīvotāju stāstītā Melnalksnim, tiekot pārvadāti divi bērni. Melnalksnim pat esot piesūtītas Baložu iedzīvotāju uzņemtās fotogrāfijas.

Tā kā Melnalksnim šodien bija citas darīšanas Baložos, viņš nolēmis pats savām acīm apskatīt, vai tiešām Mūrniece savu dienesta automašīnu izmanto nelietderīgi. Viņš pamanījis, ka noteiktā laikā pie skolas piebrauca Mūrnieces dienesta automašīna, kurā atradās šoferis, bet pēc tam katrs no savas puses pa aizmugurējām durvīm iekāpa divi bērni. Pēc aptuveni piecām minūtēm Melnalksnis šo automašīnu jau bez bērniem redzējis izbraucam no Baložiem, kas liekot domāt, ka bērni tiekot aizvesti uz netālu esošajām mājām.

Melnalksnim ir fotogrāfijas ar šādu pašu ainu 8.janvārī. Turklāt toreiz pie skolas bērnus gaidījusi arī trafarēta policijas automašīna.

Laikā, kad visur un visu iedzīvotāju slāņu makos valda krīze, Melnalksnis šādu ministres rīcību uzskata par valsts līdzekļu izšķērdēšanu. Viņaprāt, Mūrniecei vajadzētu pamest savu amatu.

Mūrniece sacīja, ka tiešām ar dienesta auto uz skolu ved bērnus, jo tas ir pa ceļam uz darbu, un nereti bērni uz skolu tiek aizgādāti jau plkst.7 no rīta. "Pie mana darba laika nav iespējams nodrošināt aukles pakalpojumus, un tas nav nekāds pārkāpums, ja pa ceļam uz darbu vai mājām es mašīnā vedu arī savus bērnus," skaidroja Mūrniece.

Mūrniece norādīja, ka pārkāpums toties ir tas, ka Melnalksnis nepārprotami ir fotografējis viņas bērnus, un tas ir aizliegts ar likumu.

Melnalksnis Diena.lv teica, ka nav bildējis ministres bērnus, bet gan viņas auto. Viņš teica, ka arodbiedrība, visticamāk, nosūtīs premjeram Valdim Dombrovskim (JL) vēstuli un fotogrāfijas, lūdzot izvērtēt Mūrnieces rīcību. Viņš arī uzskata, ka šī lieta būtu jāvērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Arodbiedrības pārstāvis uzsvēra, ka turklāt bērniem nevis pakaļ brauc pati ministre, bet viņus ved šoferis. "Tā ir bezkaunība," vērtēja Melnalksnis. Šodien Mūrniece, pēc viņa novērotā, automašīnā nav bijusi.

Kā teica Melnalksnis, iepriekš viņš nav zinājis, kur ministre dzīvo, bet, tā kā iedzīvotāji stāstījuši, ka viņas dienesta automašīna pēc bērniem tiek sūtīta katru dienu, nolēmis to šodien pie reizes pārbaudīt. Ilgi šodien neesot bijis jāgaida - vien dažas minūtes.

(pievienotas pēdējās trīs rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas